Funkcia Chat Interoperability ponúkne celkom nové možnosti

Komunikačná platforma WhatsApp patrí medzi najpoužívanejšie aj vďaka tomu, že neustále získava nové funkcie. Aktuálne sa však v testovacej verzii 24.2.10.72 objavila funkcia Chat Interoperability, ktorá reflektuje na nové nariadenia EÚ. Portál RM Update informuje, že táto funkcia bude v najbližších týždňoch dostupná pre všetkých. WhatsApp je zároveň jednou zo spoločností, ktoré budú podliehať novým nariadeniam kvôli ich dominantnému postaveniu na trhu

Aktualizácia WhatsApp pre Android vo verzii 2.23.19.8 prináša nové zmeny, aby aplikácia bola v súlade s nariadeniami EÚ. To znamená, že aplikácia bude musieť prijímať správy z akejkoľvek inej aplikácie. Je však potrebné dodať, že novú funkciu neuvidíte ani v najnovšej beta verzii pre Android, pretože je stále vo vývoji. Aj v tejto oblasti majú používatelia iOS navrch, pretože pre nich je už funkcia pripravená.

Nová funkcia vo WhatsApp umožní prijímať konverzácie z iných platforiem
Zdroj: WABetaInfo
Nová funkcia vo WhatsApp umožní prijímať konverzácie z iných platforiem

Zdroj dodáva, že používatelia budú môcť na platforme WhatsApp komunikovať pomocou iných aplikácií na odosielanie správ. Dokonca používatelia budú môcť odosielať správy aj bez WhatsApp účtu z akejkoľvek inej aplikácii na odosielanie správ. Hoci táto informácia znie mierne chaoticky, tak v blízkej budúcnosti umožní jednoduchšie reagovanie na množiace sa konverzácie.

Nariadenie EÚ platforme WhatsApp prikazuje, aby zabezpečila šifrovanie konverzácií typu end-to-end v interoperabilných systémoch zasielania správ. Iba tak sa zabezpečí vysoká úroveň bezpečnosti pri komunikácii medzi nimi.

Nakoľko zdrojová správa je mierne nejasná, tak je potrebné počkať niekoľko týždňov na to, aby sme zistili skutočné možnosti a fungovanie medziplatformovej komunikácie, ktorú bude WhatsApp podporovať. Dovtedy si môžete prečítať napríklad článok o tom, „Ako prečítať vymazanú správu z chatu vo WhatsAppe“.

Zdroj: RM Update

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.