Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HP Inc. uvádza prvú zo série aktivít, ktoré majú za cieľ zvýšiť globálne povedomie o bezpečnostných rizikách firiem i koncových zákazníkov.

Premiérový online seriál The Wolf s oceňovaným hercom Christianom Slaterom vznikol pod taktovkou HP Studios. Zameriava sa na hrozby hackerských útokov v korporátnom prostredí a spôsoby ako sa môžu firmy brániť.

V jednotlivých krátkych filmoch sa Slater systematicky nabúrava do podnikových sietí – z kancelárie do zasadacej miestnosti – cez prehliadané slabé miesta a nedostatočne zabezpečené počítače a tlačiarne. Prvý diel zdôrazňuje, že bezpečnosť nie je len zodpovednosťou siete a okrajovou záležitosťou, ale starosťou každého užívateľa.

Celý seriál je k dispozícii na adrese: www.hp.com/TheWolf.

„Tak ako exponenciálne rastie množstvo prepojených zariadení, tak sa zvyšuje aj sofistikovanosť a závažnosť kyber útokov. Zabezpečenie zariadení, dát a osobných údajov je podstatné pre udržanie dôvery v technológie a tiež pre to, s kým a čím sa prepájame,“ hovorí Antonio Lucio, HP Chief Marketing and Communications Officer. „HP sa nepretržite snaží držať na špici vo vývoji zmysluplnej počítačovej bezpečnosti a The Wolf  predstavuje kreatívny spôsob, ako zvýšiť povedomie firiem o tomto rastúcom probléme.“

„Schopnosť Christiana Slatera hrať šarmantného zlovestného hackera v spojení s jeho popularitou vo svete kybernetickej bezpečnosti vyústila do perfektného partnerského spojenia. V The Wolf odkrýva slabé miesta firiem, ktoré môžu znamenať bezpečnostné hrozby. Sledujte ako sa príbeh vyvinie a či pomôže zvrátiť nebezpečenstvo vďaka konceptu HP Secure,“ hovorí Lucio.

The Wolf  režíroval držiteľ nominacií BAFTA a Emmy, Lance Acord, strihu sa zhostil oscarový Kirk Baxter.

„Hackerstvo je vážny a vzrastajúci problém ako pre spoločnosti, tak pre radových občanov. Keď ma HP oslovilo ohľadom partnerstva, videl som v tom skvelú príležitosť ako zvýšiť osvetu verejnosti v súvislosti s ochranou proti kyber útokom,“ hovorí Christian Slater.

V priebehu nasledujúcich mesiacov bude HP plniť svoj záväzok posilniť zabezpečenie svojich najbezpečnejších zariadení, riešení a technológií prostredníctvom širokého spektra nových partnerských vzťahov, eventov a inovácií.