Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

IKEA predstavuje novú lampu s Bluetooth reproduktorom VAPPEBY. Lampa VAPPEBY, ktorá bude k dispozícii už od apríla, sa postará o kúzelné okamihy strávené s rodinou a priateľmi. Je odolná voči vode a jej súčasťou je prvý Bluetooth reproduktor s funkciou Spotify Tap na trhu. 

Najnovším prírastkom do sortimentu Bluetooth reproduktorov IKEA je VAPPEBY – prenosná lampa s reproduktorom, ktorá ľuďom umožní bez problémov si so sebou vziať hudbu aj von. Toto nabíjateľné zariadenie má zabudovanú LED žiarovku s dvomi rôznymi režimami svietenia a reproduktor s 360° zvukom. Rovnako spoľahlivo pritom funguje aj v horšom počasí – stupeň ochrany IP65 vám dáva istotu, že zariadenie je odolné voči prachu a tryskajúcej vode. Svojím dizajnom pripomína lampáš a vďaka praktickej rúčke vám rovnako dobre poslúži doma i na cestách. 

Lampu s reproduktorom VAPPEBY vnímame ako neodmysliteľného spoločníka na balkón, do záhrady alebo kdekoľvek inde sa vám bude hodiť. Keď si chcete užívať kúzelné okamihy s rodinou a priateľmi, zvuk a svetlo idú ruka v ruke. Toto odolné zariadenie má dva rozličné režimy svietenia a dlhú výdrž batérie, vďaka čomu vám pomôže vytvoriť si atmosféru presne podľa vašich predstáv,“ vysvetľuje Stjepan Begic, produktový vlastník v spoločnosti IKEA of Sweden. 

Ide o prvý Bluetooth reproduktor na trhu s funkciou Spotify Tap. Vďaka nej sa tlačidlo napájania dá využiť aj na spustenie aplikácie Spotify na zariadení, ku ktorému je reproduktor pripojený. Po jednom stlačení aplikácia Spotify pokračuje v prehrávaní na mieste, kde naposledy skončila. Po druhom stlačení vytvorí zoznam skladieb s novou hudbou na základe vašich hudobných preferencií. Lampa s reproduktorom VAPPEBY funguje aj s inými streamovacími službami a dokáže tiež prehrávať hudbu uloženú priamo na pripojenom zariadení. 

Toto zariadenie je významným prírastkom do nášho sortimentu Bluetooth reproduktorov a zároveň je dôležitým krokom v našej snahe demokratizovať hudbu, aby si ju mohlo užívať čo najviac ľudí. Naším hlavným cieľom je zlepšovanie používateľskej skúsenosti, odstraňovanie bariér a zjedodušovanie prístupu k hudbe aj osvetleniu,“ dodáva Stjepan Begic. 

Zariadenie má batériu s výdržou až 12 hodín a dobíja sa cez USB-C konektor. Na väčšine trhov, kde IKEA pôsobí, bude k dispozícii od apríla, a to v modrom a sivom farebnom vyhotovení. Funkcia Spotify Tap bude k dispozícii na všetkých trhoch, kde je dostupná služba Spotify. 

Značky: