Svet Final Fantasy sa čoskoro rozšíri.

Medzi najlepšie herné ságy na všetkých platformách patrí séria Final Fantasy a v rámci nej je jednou z najkvalitnejších hier siedme pokračovanie z roku 1997. Pôvodná hra sa dočkala ďalších titulov, ktoré sa odohrávali v jej svete, remaku i niekoľkých filmov, ktoré vychádzali z jej univerza. Ten teraz rozšíri nová mobilná hra.

Nazýva sa Final Fantasy VII: Ever Crisis a bude oficiálne k dispozícii pre platformy Android aj iOS už 7. septembra 2023. Spoločnosť Square Enix prvýkrát oznámila túto mobilnú hru spolu s battle royale akčným titulom Final Fantasy VII: The First Soldier ešte v roku 2021 (ten bol medzičasom ukončený). Hra mala vyjsť v roku 2022, ale odklady jej vydanie posunuli a spoločnosť začala uzavreté beta testovanie hry až v júli tohto roku.

Hru Ever Crisis vyvinula spoločnosť Applibot, hoci sa na nej podieľali aj tvorcovia pôvodnej hry Kazushige Nojima, Yoshinori Kitase a Tetsuya Nomura. Hra sa tiež vyznačuje výtvarným štýlom pripomínajúcim pôvodný titul a prerozpráva udalosti a príbehy z pôvodnej hry, takže hráči môžu znovu prežiť niektoré z jej najikonickejších momentov. Obsahuje však aj niektoré nové prvky, napríklad príbeh The First Soldier a príbehy postáv z čias, keď boli mladšie. Pokiaľ ide o jej hrateľnosť, je založená na systéme Active Time Battle z originálu, ktorý bol optimalizovaný pre mobilné zariadenia.

Ever Crisis bude free-to-play, takže sa bude dať hrať zadarmo, ale hráči si budú môcť priplatiť za rôzne doplnkové predmety.

Zdroj: AppleInsider.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.