Presne podľa očakávaní.

Hlavným hitom tohtoročnej výstavy MWC bol hlúpy telefón. Vynovená Nokia 3310 vzbudila veľký záujem novinárov, ale najmä bežných ľudí, ktorí sa inak nezaujímajú o novinky zo sveta telefónov. Články o Nokii patrili medzi najčítanejšie a objavili sa aj na lifestylových a bulvárnych portáloch.

Nokii 3310 preto mnohí predpovedali úspešnú budúcnosť a tvrdenie, že sa bude predávať ako horúce rožky, nie je ďaleko od pravdy. Zatiaľ to platí minimálne v UK. Predajca telefónov Carphone Warehouse sa v rozhovore pre The Telegraph vyjadril, že nová Nokia 3310 zaznamenala záujem, ktorý nemá v segmente hlúpych telefónov obdobu. Predajca síce aktuálne vychádza iba z údajov o počte predobjednávok, resp. predregistrácií, avšak tvrdí, že „nejde o umelo nafúknutú bublinu a zákazníci chcú novú Nokiu 3310 skutočne vlastniť„.

Nokia 3310 včera a zajtra

Popravde, niet sa čomu čudovať. Nokia 3310 sa bude na Slovensku predávať za 49 eur a ide o výborný (nielen) záložný telefón, ktorý je ideálny všade tam, kde potrebujete mať poruke komunikačné zariadenie s dlhou výdržou. Otázne je, či sa dokáže novinka z hľadiska odolnosti rovnať pôvodnej Nokii 3310 z roku 2000, ktorá prežila naozaj všetko.

Mimochodom, Nokia si za tohtoročnú výstavu MWC zaslúži pochvalu. Podľa analytickej spoločnosti Captify sa zvýšilo vyhľadávanie slova „Nokia“ o takmer 800%. Pripomeňme, že Nokia nemá v zálohe iba novú 3310, ale aj smartfóny s Androidom, ktoré sa budú predávať aj na Slovensku.

Zdroj: PocketNow

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: MWC – Nokia 3310 nám plní sny, spomienky a nostalgické želania

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit