Ponúka to najlepšie z aplikácií NVIDIA Control Panel, GeForce Experience a RTX Experience.

NVIDIA oznámila svoju najnovšiu aplikáciu s jednoduchým názvom NVIDIA App, ktorej cieľom je zjednotiť všetky dôležité funkcie z ostatných aplikácií, ako je NVIDIA Control Panel, GeForce Experience a RTX Experience. Každá zo spomenutých aplikácií ponúka iné nástroje a vo výsledku to znamená, že ak chcete využiť grafickú kartu GeForce naplno, potrebujete si ich všetky nainštalovať a pravidelne ich aktualizovať.

Nová NVIDIA App to zjednoduší, bude vám stačiť už iba jedna aplikácia. NVIDIA App predstavuje najjednoduchší spôsob, ako udržiavať počítač v aktuálnom stave a mať prístup k najnovším ovládačom, technológiám a exkluzívnym nástrojom od NVIDIA. Aplikácia zároveň ponúka prístup k jednotnému riadiacemu centru pre grafickú kartu a praktickým nástrojom na nahrávanie.

Pozitívnou zmenou, ktorú prináša nová NVIDIA App, je fakt, že sa už nemusíte prihlasovať do vášho NVIDIA účtu, ak si chcete stiahnuť najnovší ovládač pre grafickú kartu. Toto bola vec, ktorou nás aplikácia GeForce Experience neskutočne otravovala.

NVIDIA AppZdroj: NVIDIA
NVIDIA App ponúka prístup k jednotnému riadiacemu centru pre grafickú kartu

Dostupná je v beta verzii

NVIDIA App je aktuálne dostupná v beta verzii. Pokiaľ máte záujem o jej vyskúšanie, môžete si ju stiahnuť z oficiálneho webu. V rámci inštalácie sa GeForce Experience premigruje na novú NVIDIA App a prenesú sa aj vaše predvoľby.

Aplikácie GeForce Experience a NVIDIA Control Panel budú dostupné aj naďalej – aspoň zatiaľ. Očakáva sa však, že keď nová aplikácia NVIDIA App opustí fázu beta testovania a bude dostupná vo finálnej verzii pre širokú verejnosť, tak NVIDIA spomenuté aplikácie prestane podporovať a plne ich nahradí novou aplikáciou.

Ďalšie informácie o funkciách v NVIDIA App si môžete prečítať na oficiálnom webe.

NVIDIA AppZdroj: NVIDIA
NVIDIA App

Zdroj: NVIDIA

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit