Vitara predstavuje športové úžitkové vozidlo (SUV) stvorené na akciu. Modernizovaná Vitara prichádza s viacerými novými funkciami a aktualizáciami vrátane nových bezpečnostných funkcií a nového zvukového systému s 9-palcovým displejom. Nová Vitara s hybridným pohonom sa vyznačuje nižšou spotrebou paliva a zároveň vysokým jazdným výkonom.

Systém 4×4

Suzuki Vitara prichádza s autentickým dizajnom SUV, testovali sme verziu so systémom ALLGRIP SELECT 4×4, sú tu moderné bezpečnostné funkcie, multimediálny systém s 9-palcovým displejom a efektívny hybridný systém. ALLGRIP SELECT poskytuje možnosť voľby zo štyroch režimov jazdy s pohonom všetkých štyroch kolies: Auto, Sport, Snow a Lock. Môžete si zvoliť režim jazdy pomocou jednoduchého otočného ovládača s tlačidlom, ktorý je umiestnený na stredovej konzole.

Suzuki Vitara Hybrid
Suzuki Vitara Hybrid 1,4 L BOOSTERJET MILD HYBRID ALLGRIP

Dizajn

Nový športový vzhľad je vhodný pre mestský život aj outdoorové dobrodružstvá. V ponuke je 10 farebných odtieňov, z toho 5 monochromatických a 5 dvojfarebných lakov karosérie. Naše testovacie auto bolo vo farbe SILKY SILVER METALLIC. Maximálny objem pre batožinu je tu až 1119 litra, základný objem kufra je 362 litra.

Suzuki Vitara Hybrid
Suzuki Vitara Hybrid

Bezpečnostné funkcie

Nový dvojsenzorový brzdový asistent II má rozšírenú oblasť detekcie, deteguje vozidlá, motocykle a chodcov priamo pred vozidlom alebo diagonálne vzhľadom na vozidlo. Je tu tiež monitorovanie auta v mŕtvom uhle a špeciálna kamera v palubnej doske monitoruje oči a tvár vodiča. Ak systém zaznamená, že je vodič ospalý, zaspáva alebo odvracia zrak od cesty, aktivuje výstražnú zvukovú signalizáciu a na informačnom displeji zobrazí výstražné hlásenie.

Adaptívny tempomat používa radar a monokulárnu kameru na meranie vzdialenosti od vozidla idúceho vpredu a podľa potreby zrýchľuje alebo spomaľuje vozidlo. Systém ACC je tiež prepojený so systémom rozpoznávania dopravných značiek.

Suzuki Vitara Hybrid
Suzuki Vitara Hybrid

Nový zvukový systém s 9-palcovým displejom poskytuje vodičovi prehľad o nastaveniach ovládania a základné prevádzkové informácie o vozidle. Systém tiež podporuje pripojenie smartfónu cez USB port a prostredníctvom Wi-Fi, Apple CarPlay a Android Auto môžete používať bezdrôtovo.

Pohon

Motor v našom testovacom aute bol 1,4 L BOOSTERJET MILD HYBRID v kombinácii so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Tento motor je vybavený systémom priameho vstrekovania paliva, ktorý zaručuje nízku spotrebu paliva a vysoký výkon. Tiež je tu turbodúchadlo s medzichladičom na zvýšenie krútiaceho momentu pri nízkych otáčkach. Mild hybridný systém využíva ISG a 48-voltovú lítiovo-iónovú batériu. Zabezpečuje rýchle a tiché opätovné štartovanie motora, asistenciu elektromotora pri akcelerácii a pri spomaľovaní vozidla vyrába elektrickú energiu na nabíjanie batérie. Výkon spaľovacieho motora je 95 kW/5500 ot/min, krútiaci moment 235 Nm/2000-3000 ot/min. Elektrický motor má výkon 10 kW.

Ceny: základná cena 21 990 eur, testovaná verzia 26 370 eur

Zdroje: vlastné, Suzuki

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté