Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dvojfaktorová autentizácia, lepšia integrácia s certifikačnou autoritou Let’s Encrypt a eliminácia Log4j zraniteľností poskytuje užívateľom novú úroveň bezpečnosti

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení bezpečnosti v podnikových sieťach, uvoľnila Kerio Connect 9.4, najnovšiu verziu populárneho riešenia elektronickej pošty, ktorá obsahuje predovšetkým posilnené prvky IT bezpečnosti. Kerio Connect dnes využíva viac ako 30 000 hlavne malých a stredných spoločnosti (SMB) na celom svete, ktoré potrebujú ucelený nástroj e-mailovej komunikácie, messagingu a spolupráce pre každodennú prevádzku.

Novinkou riešenia Kerio Connect 9.4 je, že integruje dvojfaktorovú autentizáciu (2FA), ktorá posilňuje zabezpečený prístup. Využíva populárne mobilné autentifikátory podporujúce štandard RFC 6238 (napr. autentifikátory Google a Microsoft) na zaistenie tokenu v reálnom čase pre potreby logovania užívateľov. Dvojfaktorová autentizácia dopĺňa zabezpečenie Kerio Connect o ďalšiu vrstvu, ktorá ochráni organizácie hlavne v prípadoch, keď dôjde k odhaleniu užívateľských mien a hesiel prostredníctvom phishingového či malvérového útoku.

Nová verzia ďalej posilňuje oblasť šifrovania lepšou integráciou s otvorenou certifikačnou autoritou Let’s Encrypt vďaka automatickej obnove 90-denných certifikátov a uľahčuje nastavenie TLS protokolu priamo z grafického užívateľského prostredia. Verzia 9.4 tiež opravila zraniteľnosti súvisiace s decembrovým bezpečnostným incidentom knižnice Log4j, ktorú využíva četovacia funkcia Kerio Connect. Aktuálne spĺňa Kerio Connect maximálnu úroveň zabezpečenia pre organizácie a jej užívateľov.

„Koniec minulého roku ukázal rast počtu zraniteľností a bezpečnostných rizík na všetkých frontoch a potrebu chrániť systémy, na ktoré sa kriticky spoliehajú SMB organizácie,“ povedala Marie Baranová, sales manažérka pre riešenia GFI Software v Českej republike na Slovensku v spoločnosti ZEBRA SYSTEMS. „Kerio Connect predstavuje pre mnohých našich zákazníkov kľúčovú komunikačnú infraštruktúru a sme radi, že s novým rokom môžeme ponúkať toto riešenie s výrazne posilnenou bezpečnosťou a istotou obchodnej kontinuity.“

Kerio Connect je riešenie pre messaging a spoluprácu, ktoré vyhovuje potrebám malých a stredných firiem a ponúka širokú škálu vlastností. Užívatelia môžu používať svojich obľúbených e-mailových klientov a navyše získajú jednoduchý prístup k pošte cez intuitívne webové rozhranie. V porovnaní s inými riešeniami poskytuje e-mail, kalendáre, kontakty a Instant Messaging oveľa jednoduchšie a za zlomok nákladov.

Viac informácii môžete nájsť na odkaze Kerio Connect.

Značky: