Telefóny s veľkým displejom sú jednoznačne v obľube. Písať texty na displejoch nad 5 palcov je však náročné, hlavne ak máte kratšie prsty.  

GoogleKlavesnica3_nowat

Googles uviedol novú verziu svojej klávesnice pre Android, ktorá by mala tento problém riešiť. Má jednak špeciálny režim na pohodlné písanie znakov jednou rukou a má aj podobné správanie ako bolo predstavené v prípade Word Flow.

Word Flow od Microsoftu predstavuje klávesnicu pre iPhone, ktorá zjednodušuje písanie znakov jednou rukou pomocou unikátneho režimu „arc“ . To zjednodušuje písanie textu palcom prechádzaním po klávesnici.

Ako Google aplikácia sa nová klávesnica postupne dostane do telefónov používateľov automaticky cez Google Play, v našich zemepisných šírkach sa uvedie o pár dní.

GoogleKlavesnica2_nowat

Na to, aby ste aktivovali režim písania jednou rukou treba stlačiť a podržať kláves „,“ a potom stlačiť novú ikonu režimu písania jednou rukou, ktorá je vedľa ikony nastavenia klávesnice.  Klávesnica sa následne zúži, presunie mierne dole a na ľavú alebo pravú stranu podľa toho, akou rukou držíte smartfón. Klávesy sú o niečo menšie na písanie, ale po chvíľke cviku budete písať rýchlejšie. Medzi ďalšie vlastnosti patrí aj možnosť používateľského nastavenia výšky klávesnice.

Táto klávesnica sa hodí hlavne pre telefóny Nexus, ktoré nemajú klávesnicu určenú pre písanie jednou rukou. S vlastnými riešeniami písania jednou rukou pritom prišiel Samsung v modeli Galaxy S7 a LG G5.

Zdroj: Mashable

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.