Sony v tichosti začalo predávať novú verziu konzoly PS5 Digital Edition.

PlayStation 5 Digital Edition je verzia konzoly PS5, ktorá neobsahuje Blu-ray mechaniku a je o 100 eur lacnejšia v porovnaní so štandardnou verziou. Digitálna edícia sa dostala do predaja spoločne so štandardnou edíciou, avšak Sony začalo v tichosti predávať jej vynovený model.

Ten sa dostal do predaja koncom augusta v Austrálii a Japonsku s označením CFI-1102A, resp. CFI-1100B. Pre porovnanie, označenie pôvodného modelu digitálnej edície je CFI-1000B. Rozdiel medzi oboma modelmi je kozmetický – vynovený dizajn má hmotnosť 3,54 kg, pôvodný model má hmotnosť 3,83 kg.

Rozdiel v hmotnosti je daný najmä menším pasívnym chladičom novej verzie, čo sa však prejavuje aj o niečo teplejšou prevádzkou v záťaži (55 až 58 °C vs. 52 °C v prípade pôvodného modelu). Nová verzia je však takisto o niečo tichšia v porovnaní s pôvodnou digitálnou edíciou (42,1 dB vs. 43,5 dB v záťaži).

Výhodou vynovenej digitálnej edície je jednoduchšia inštalácia stojana, ktorú zvládnete aj bez nutnosti použiť skrutkovač.

Na rozdiely teploty a hlučnosti upozornil Austin Evans vo svojom videu, ktoré si môžete pozrieť na YouTube. Zatiaľ nie je známe, či a kedy sa dostane nová digitálna edícia aj do Európy.

Zdroj: Austin Evans, YouTube

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit