Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu novú verziu bezdrôtového routera Archer C6 s novým firmvérom a dizajnom.

Podporuje štandard 802.11ac a maximálnu rýchlosť prenosu dát do 1 200 Mbit/s. Wi-Fi 5 ešte nepovedalo svoje posledné slovo, a je zaujímavé či už z hľadiska ceny, tak aj inovovaných funkcionalít.

Dvojpásmová Wi-Fi s maximálnou stabilitou
Z tejto rýchlosti dosahuje novinka celkom 867 Mbit/s vo frekvenčnom pásme 5 GHz a zvyšných 300 Mbit/s v pásme 2,4 GHz. Vďaka štvorici externých antén aj jednej anténe internej, je bezdrôtové pripojenie stabilné a pokrytie domácnosti, kancelárie alebo iného priestoru optimálne. Prenášať dáta v oboch pásmach je možné súbežne, pričom vo 2,4GHz pásme môžete vykonávať menej náročné on-line aktivity, ako je čítanie e-mailov alebo surfovanie na webe, v 5GHz pásme potom pokojne hrajte on-line hry alebo streamujte video vo vysokom rozlíšení, čo sú príklady aktivít náročných na šírku pásma.

Spomínané antény rozširujú stabilný bezdrôtový signál aj tam, kde ho bolo skôr nutné posilňovať inak, či už ďalšími prístupovými bodmi alebo powerline adaptérmi; či už na terasu pred domom alebo napríklad do podkrovia. Pokrytie signálom vo frekvenčnom pásme 2,4 GHz eliminuje„mŕtve zóny“ oveľa lepšie a efektívnejšie, ako je tomu u routerov iných značiek a u starších modelov.

Režim AP aj ďalšie technológie pre vyššiu efektivitu 
Router TP-Link Archer C6 dokáže fungovať aj v režime prístupového bodu (access point či AP), čím môžete ešte ďalej rozšířiť existujúcu sieť – napríklad posilniť pripojenie na spomínanej terase.

Vyššiu efektivitu pripojenia si berú na starosti aj ďalšie podporované technológie, ako je MU-MIMO, ktorá zvyšuje rýchlosť, dátovú priepustnosť aj výkon. Vďaka MU-MIMO môže router obsluhovať viac zariadení súčasne bez kompromisov v rýchlosti a stabilite pripojenia. Všetky pripojené zariadenia dostanú  presne tie dáta, ktoré potrebujú, bez toho aby ste museli rozmýšľať nad tým, ktoré z nich uprednostníte.

Samozrejmosťou je však aj alternatívna možnosť pripojenia koncových zariadení po kábli. Ide napríklad o stolové počítače, NAS zariadenia alebo inteligentné televízie, ktoré nutne nemusia disponovať Wi-Fi modulom. Súčasťou routera Archer C6 sú štyri gigabitové porty LAN a jeden port WAN. Vďaka tomuto riešeniu môže byť rýchlosť prenosu dát k spomínaným koncovým zariadeniam až desaťnásobná v porovnaní so štandardnými pripojeniami v miestnej sieti Ethernet.

Nastavenie pomocou mobilnej aplikácie
Už samozrejmosťou je možnosť jednoduchého nastavenia pomocou mobilnej aplikácie TP-Link Tether, ktorá je dostupná pre platformy Android aj iOS. Aplikácia je bezplatná, v češtine aj slovenčine, a slúži na to, aby ste mohli router Archer C6 jednoducho sprevádzkovať a spravovať nastavenie svojej siete.

Kľúčové vlastnosti Archer C6:

  • Podporuje štandard 802.11ac
  • Súbežný prenos dát rýchlosťou 300 Mb/s v pásme 2,4 GHz a 867 Mb/s v pásme 5 GHz vytvára celkovú dostupnú šířku pásma 1200 Mb/s
  • Štyri externé a jedna interná anténa poskytujú stabilné bezdrôtové pripojenie a optimálne pokrytie
  • Správu siete máte ľahko pod priamou kontrolou vďaka aplikácii TP-Link Tether
  • Technológia MU-MIMO dosahuje dvojnásobunú účinnosť – komunikuje až s 2 zariadeniami súčasne
  • Podporuje režim Access Point, ktorý umožňuje vytvoriť nový prístupový bod siete Wi-Fi
  • VPN server

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/wifi-router/archer-c6/

Značky: