Malo by sa tak stať krátko po predstavení novej vlajkovej čipovej sady spoločnosti Qualcomm.

Aj keď sa plány veľkých technologických spoločností tento rok výraznejšie nemenili, tak oproti minulým rokom dochádza k určitým zmenám. Jednou takou je aj skoršie uvedenie nového vlajkového čipsetu Snapdragon 8 Gen 2, ktorý by mal poháňať množstvo vlajkových lodí roka 2023. Vieme aj, že Snapdragon Summit sa tento rok bude konať v polovici novembra, čo je o pár týždňov skôr, ako bývalo zvykom

Táto nová stratéga spoločnosti Qualcomm dáva aj výrobcom smartfónov dostatočný priestor nato, aby svoje nové vlajkové lode predstavili takisto o niečo skôr, čiže nebudeme musieť čakať až do začiatku roka 2023. Je tak vysoko pravdepodobné, že v podaní spoločnosti OnePlus by sme sa mali takisto dočkať nového zástupcu série OnePlus 11, od ktorého veľa očakávame. Presné označenie telefónu však aspoň nateraz nepoznáme. 

OnePlus 10 ProZdroj: The Verge
Model 10 Pro zmenil systém uvádzania vlajkových lodí spoločnosti OnePlus

Nie je však ani vylúčené, že OnePlus tentokrát predstaví “kompletnú” sériu telefónov OnePlus 11, ktorá bude zložená minimálne z „klasického“ a Pro modelu. Rovnako nevieme, aká bude prvotná dostupnosť týchto telefónov, keďže OnePlus 10 Pro bol najskôr dostupný iba v Číne, a až neskôr sa dostal na medzinárodný trh. Na potvrdenie tejto úvahy si však budeme musieť počkať na nové informácie.

Pripomeňme si, že spoločnosť OnePlus tento rok postupne predstavila dva vlajkové telefóny – modely OnePlus 10 Pro a OnePlus 10T, čiže nie je prekvapením, že ďalší vlajkový telefón doslova doslova klope na dvere, a mal by byť predstavený ešte tento rok.

Spoľahlivý leaker Digital Chat Station potvrdzuje, že spoločnosť OnePlus koncom roka odhalí smartfón s čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 2 (SM8550), čiže je jasné, že telefón bude poriadne výkonný a rýchly. Na to sme však v podaní telefónov tejto značky zvyknutí aj my v redakcii. 

Zdá sa však, že spoločnosť potrebuje poriadne zabrať v softvérovej podpore svojich telefónov, pri ktorej akosi poľavila.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.