Novinka bola pred pár hodinami predstavená v Číne.

OnePlus 10 Pro okrem nového dizajnu zadnej steny prináša aj ďalšie významné vylepšenia. Vo výbave nechýba nový vlajkový čipset od Qualcommu, rýchle nabíjanie a LTPO displej novej generácie. Zaujímavé je aj “sandstone” prevedenie zadnej steny, ktorá je dostupná v dvoch farbách – čiernej a zelenej.

Novinka je vybavená 6,7-palcovým AMOLED displejom LTPO 2.0 s rozlíšením QHD+. Lákadlom je aj podpora 1 miliardy farieb, čo zabezpečí skutočne kvalitné a sýte farby. Panel podporuje adaptívnu obnovovaciu frekvenciu v rozsahu od 1 Hz do 120 Hz. Panel LTPO 2.0 dokáže prispôsobiť snímkovú frekvenciu v ešte väčšom počte prípadov, čím sa displej stáva ešte úspornejším.

Vo výbave sa samozrejme nachádza aj najvýkonnejší čipset od Qualcommu. Snapdragon 8 Gen 1 je doplnený o 8 GB alebo 12 GB LPDDR5 RAM a 128 GB alebo 256 GB UFS 3.1 úložisko.

Fotoaparáty opäť v spolupráci s Hasselblad

Parametre fotoaparátov poznáme už niekoľko týždňov, takže počas predstavenia sme si iba potvrdili ich parametre. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 48 Mpx (f/1.8) a ultraširokouhlý 50 Mpx so 150-stupňovým uhlom záberu. V zostave fotoaparátov samozrejme nechýba teleobjektív s 3,3-násobným optickým priblížením. Ten má rozlíšenie 8 Mpx. Selfie fotoaparát má rozlíšenie 32 Mpx a svetelnosť f/2.4.

O optimalizáciu farieb sa aj v prípade OnePlus 10 Pro postarala spoločnosť Hasselblad a do novej vlajkovej lode priniesla optimalizáciu farieb novej generácie – Natural Color Optimisation 2.0. Fotoaparát umožňuje snímať aj v režime Pro Mode RAW 2.0.

Android 12 a ColorOS 12.1

Pre čínsky trh bol model OnePlus 10 Pro uvedený so systémom Android 12 a nadstavbou ColorOS 12.1. Očakávame, že na globálny trh bude novinka tradične uvedená s OxygenOS.

Zaujímavou je aj funkcia Hyperboost, ktorá umožní využívať maximálny výkon všetkých 8 jadier. Toto “pretaktovanie” procesora je ideálne najmä pre mobilných hráčov. S vysokým výkonom je spojená aj potreba efektívneho chladenia. Celková plocha chladiaceho systému je 340 cm2, čo je viac ako polovica A4.

Efektívne chladenie bude potrebné aj pri vysokom výkone nabíjania, keďže 5 000 mAh batériu je možné nabíjať až 80 W pri káblovom a 50 W pri bezdrôtovom nabíjaní. 

Cena a dostupnosť 

Pre jednotlivé úrovne výbavy sú ceny nasledovné: 

  • 8 / 128 GB v prepočte 652 eur
  • 12 / 256 GB v prepočte 733 eur

Do predaja sa OnePlus 10 Pro dostane v Číne už 13. januára. Globálna dostupnosť nie je aktuálne známa, avšak spoločnosť na svojich stránkach uvádza – „otvorený predaj bude spustený na jar“ a „zostaňte naladení„.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.