Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications ohlásila uvedenie sieťovej kamery AXIS P5655-E PTZ, cenovo dostupnej a vysoko výkonnej otočné kamery pre všestranné použitie v oblasti video monitorovania. Dodáva sa s dedikovaným čipom novej generácie ARTPEC 7, ktorý ponúka lepší obraz, posilnené bezpečnostné funkcie, rozšírené možnosti analýzy a podstatne efektívnejšiu kompresiu videa.

Nová otočná kamera AXIS P5655-E čerpá z výpočtovej sily nového procesoru ARTPEC 7, ktorý garantuje lepší obraz, silnejšiu bezpečnosť a rozšírené možnosti video analýzy a kompresie dát.

Model AXIS P5655-E je vybavený snímačom s vysokou svetelnou citlivosťou a technológiou Forensic WDR pre jasný obraz aj v scénach s veľmi tmavými a súčasne veľmi svetlými plochami. Vďaka technológii Axis Lightfinder 2.0 navyše sníma obraz aj pri slabšom osvetlení so sýtejšími farbami a ostrejším prekreslením predmetov v pohybe. Elektronická stabilizácia obrazu následne minimalizuje negatívny dopad otrasov a vibrácií. Výkonnejší obrazový procesor na pokročilú analýzu navyše ponúka výber zo štyroch profilov scén (interiér, exteriér, forenzný záznam a doprava). Pre každý z týchto profilov kamera automaticky optimalizuje expozičnú dobu, vyvažovanie bielej, clonu, ostrenie, kontrast a šumový filter tak, aby zodpovedali špecifickým potrebám každej scény. Podpísaný firmware a zabezpečené zavádzanie systému chránia firmware pred zmenou a zaručujú, že bude inštalovaný vždy výhradne autorizovaný firmware. V prípade potreby možno vykonať zabezpečené spustenie po resete do továrenského nastavenia a získať tak úplnú istotu, že kamera nie je napadnutá žiadnym malware.

Kľúčové prvky:

  • HDTV 1080p s 32-násobným optickým zoomom
  • Technológie Forensic WDR a Lightfinder 2.0
  • Podpísaný firmware a zabezpečené zavádzanie systému
  • Pamäť ostrenia a EIS (elektronická stabilizácia obrazu)
  • Technológia kompresie Zipstream s podporou štandardov H.264 a H.265

Pre flexibilné inštalácie sa táto kamera dodáva s obojsmerným zvukovým konektorom a štyrmi vstupno-výstupnými portmi. Technológia Axis Zipstream s podporou štandardov H.264 a H.265 navyše významne znižuje požiadavky na šírku pásma a veľkosť dátového úložiska.

 

Značky: