Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications uviedla na trh novú vysokorýchlostnú otočnú kameru AXIS Q6315-LE.

Táto kamera je určená na video monitorovanie za každého počasia aj v hlbokej tme a disponuje výkonným IR prísvitom s dlhým dosahom (v závislosti na scéne aj 300 a viac metrov). Vylepšený snímač s procesorom novej generácie zabezpečí lepší obraz, rozšírené možnosti videoanalýzy a podstatne efektívnejšiu kompresiu videa.

AXIS Q6315-LE je napchaná funkciami. Ponúka vysoké zabezpečenie, lepší obraz, rozšírené možnosti analýzy, funkciu Autotracking 2, aj efektívnejšiu kompresiu videa.

 

Výkonná kamera AXIS Q6315-LE ponúka presné laserové zaostrenie dokonca i v tme. Jej schopnosť vysporiadať sa s náročnými svetelnými podmienkami podporuje technológie Lightfinder 2.0, vďaka ktorej je aj záber v šere farebne verný a sýty. Kamera ostro sníma aj pohybujúce sa objekty. Vďaka funkcii Speed Dry poskytuje jasný a ostrý obraz i za dažďa. Je preto ideálna do otvorených priestranstiev s náročnými svetelnými podmienkami, ako sú napríklad parky, alebo skrátka všade tam, kde sú potrebné detailné zábery vo forenznej kvalite 24/7 .

Kamera stvorená pre spoľahlivý dohľad

Kamera má vo výbave všetko, čo je potrebné na sledovanie a identifikáciu podozrivého správania. Disponuje softvérom Axis Object Analytics, ktorý umožňuje detekovať a klasifikovať objekty v zábere, a prispôsobiť dohľad špecifickým potrebám. Súčasťou kamery je funkcia Autotracking 2, vďaka ktorej je možné podozrivého alebo vozidlo označiť a aktívne ich sledovať. Možno ju tiež prepojiť s multikamerovým hniezdom AXIS Q6100-E, a získať tým kompletný prehľad o dianí v plnom rozsahu 360 °. A pretože AXIS Q6100-E používa rovnaký držiak, zdroj energie, ba aj sieťový kábel, táto zostava je cenovo úsporným riešením. V neposlednom rade sa Axis postará o zachovaní súkromia – oblasti, kde dohľad nie je potrebný (ako sú susediace súkromné pozemky), je možné maskovať obraz pixelizáciou.

Zabezpečená pre prípad kybernetického útoku

Axis Q6315-LE myslí aj na vlastnú bezpečnosť. Medzi pokročilé bezpečnostné funkcie tu patrí firmware s autorizáciou (signed firmware) a zabezpečené spustenie (secure boot), ktoré garantujú, že je v kamere nainštalovaný iba autorizovaný firmware, ktorý sa po uvedení do továrenského nastavenia zbaví všetkého malwaru. Modul Trusted Platform Module (TPM) s certifikáciou FIPS 140-2 úrovne 2 ďalej zaisťuje bezpečné úložisko všetkých kryptografických kľúčov a certifikátov, ktoré zostanú zamknuté aj v prípade narušenia zabezpečenia, alebo kybernetického napadnutia.

Zdroj: Axis

Medzi kľúčové vlastnosti patria:

  • 1/2″ senzor s 31× optickým priblížením
  • IR prísvit a funkcie na snímanie Ď/N
  • AXIS Object Analytics, Autotracking 2 a dynamické grafické prekrytie pre jednoduchú orientáciu v priestore
  • Laserové ostrenie pre presné zameranie pomocou funkcie Quick-zoom
  • TPM, FIPS 140-2 s certifikát 2. úrovne

Kamera už je k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.

Značky: