Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Všeobecná zdravotná poisťovňa prináša v novom roku niekoľko dôležitých noviniek v benefitnom programe Peňaženka zdravia MAXI. Na využívanie výhod programu stačí po novom už len trojčlenná skupina blízkych vrátane správcu, vďaka čomu sa stávajú benefity pre poistencov ešte dostupnejšími. Rozšírila sa tiež ponuka benefitov Peňaženky zdravia MAXI a program má aj novú funkcionalitu na sledovanie stavu vybavenia žiadostí o úhradu zdravotnej starostlivosti. Poistenec si tak vie jednoducho skontrolovať, ktoré z podmienok pre schválenie a úhradu finančného príspevku mu chýbajú.

„Veľmi pozorne vnímame potreby našich poistencov a neustále tomu prispôsobujeme aj náš produkt Peňaženka zdravia. Hneď v úvode nového roka preto rozširujeme ponuku benefitov  a zároveň zjednodušujeme podmienky ich využívania tak, aby boli ešte ľahšie dostupné pre čo možno najviac našich poistencov. Aj preto sme sa rozhodli zmenšiť skupinu, ktorá je potrebná na čerpanie benefitov Peňaženky zdravia MAXI zo štyroch na troch členov,“ povedal Richard Strapko, generálny riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

Peňaženka zdravia je odmenou za zodpovedný prístup ľudí k svojmu zdraviu, ktorí nepodceňujú a nezanedbávajú preventívne prehliadky. Ich absolvovanie je podmienkou na čerpanie bohatej ponuky benefitov, ktoré Všeobecná zdravotná poisťovňa od januára navyše ešte rozšírila. „Poistencom ponúkame široké možnosti využitia finančného príspevku pre rodiny až do výšky 800 eur. Princíp solidarity umožní každému z členov vytvorenej skupiny pomôcť a podeliť sa až o 50 % z prideleného príspevku so svojím blízkym, ak to potrebuje,” uviedol generálny riaditeľ VšZP Richard Strapko.

Noviniek medzi benefitmi Peňaženky zdravia MAXI je v roku 2022 hneď niekoľko. Poistenci môžu čerpať napríklad príspevok na laserovú operáciu očí pre dospelých až do výšky 450 eur, príspevok na doplatky za kategorizované lieky na predpis vo výške 20 eur ročne pre dospelých či príspevok na glukózový senzor pre diabetikov do výšky 100 eur ročne pre deti aj dospelých. V Peňaženke zdravia MAXI nájdu po novom aj príspevok na 4. cyklus asistovanej reprodukcie (IVF) až do výšky 450 eur a môžu taktiež využiť príspevok 120 eur ročne na komplexné zubné ošetrenie, dentálnu hygienu, panoramatické RTG vyšetrenia, intraorálnu snímku zubov, zubné výplne, korunky, fazety, mostíky, či na anestéziu, a to aj jednorazovo, bez ohľadu na počet návštev či výkonov. Poistenci si môžu tiež vybrať príspevok na strojček na zuby do maximálnej výšky 450 eur ročne pre deti, pričom sa predlžuje vek nároku na úhradu strojčeka až do dovŕšenia 19. rokov.

Od januára 2022 má každý poistenec v Peňaženke zdravia MINIMAXI k dispozícii nový limit 100 eur na starostlivosť o svoje zdravie. Klienti Všeobecnej zdravotnej poisťovne môžu zároveň naďalej podávať žiadosti o finančný príspevok za zdravotnú starostlivosť uhradenú v roku 2021, a to do 60 dní od jej absolvovania a úhrady.

Zmeny sa dotkli aj mobilnej aplikácie,v ktorej pribudla nová funkcia na sledovanie stavu vybavenia žiadostí o úhradu zdravotnej starostlivosti. Pri každej žiadosti je uvedený dôvod, prečo žiadosť nie je zatiaľ schválená alebo aké podklady poistencovi ešte chýbajú ku schváleniu a následnej úhrade žiadosti. Pre zobrazenie noviniek je potrebné nainštalovať si najnovšiu verziu aplikácie (verzia 5.0.2. alebo vyššie).

Značky: