Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú generáciu boxových kamier AXIS série M11, ktoré ponúkajú vynikajúcu kvalitu obrazu aj za zhoršených svetelných podmienok. Navrhnuté sú ako viditeľný odstrašujúci prostriedok, ktorý pomáha odradiť od vniknutia na cudzí pozemok a ďalších nežiaducich aktivít.

Kamery radu AXIS M11 boli navrhnuté ako viditeľný odstrašujúci prostriedok, ktorý pomáha pri prevencii s cieľom zabrániť vniknutiu na cudzí pozemok a eliminovať prípadné ďalšie aktivity. Exteriérové modely majú zvukový vstup pre záznam videa so zvukom.

Nové kamery sú dostupné v prevedení do interiéru –modely AXIS M1135 Mk II s rozlíšením 2 MPx a AXIS M1137 Mk II s 5 MPx rozlíšením, alebo pre vonkajšie inštalácie – modely AXIS M1135-E Mk II a AXIS M1137-E Mk II dodávané v odolnom ochrannom kryte. Tieto kompaktné kamery ponúkajú vynikajúcu kvalitu obrazu vhodnú pre širokú škálu rôznych aplikácií. Kamery podporujú PoE aj redundantné jednosmerné napájanie a tým umožňujú jednoduchú a flexibilnú inštaláciu v interiéri aj exteriéri a ochranu v prípade nečakaného výpadku napájania. Obsahujú aj CS držiak s podporou motorizovaných objektívov i-CS, ktoré umožňujú vzdialený optický zoom a prispôsobenie optiky kamier pre konkrétne inštalácie.

Preventívny odstrašujúci efekt

Kamery radu AXIS M11 sú navrhnuté ako viditeľný odstrašujúci prostriedok, ktorý potenciálnym páchateľom dáva najavo, že ich sledujete, a pomáha tak zabrániť vniknutiu na cudzí pozemok a ďalším nežiaducim aktivitám. Poskytujú dobre viditeľný, pevný uhol záberu, takže je ľahko vidieť, kam presne kamera mieri. Modely pripravené na vonkajšie použitie sú navyše uzavreté v puzdre so stupňom krytia IP66, IK10 a NEMA 4X, ktorý chráni kameru pred vodou, koróziou, prachom a nárazmi.

Skvelá kvalita obrazu a zvuku

Tieto kompaktné boxové kamery s rozlíšením 2 alebo 5 MPx sú vybavené pokročilými funkciami Axis Lightfinder a Axis Forensic WDR pre verné farby a skvelé detaily aj pri práci v náročných svetelných podmienkach alebo takmer pri úplnej tme. Oba vnútorné modely majú integrovaný mikrofón a oba vonkajšie modely ponúkajú zvukový vstup pre mikrofón a záznam videa so zvukom v presne vymedzenom priestore. Vďaka technológii edge-to-edge je možné tieto kamery priamo prepojiť aj s reproduktormi Axis, napríklad AXIS C1310-E Network Horn Speaker a tým zosilniť ich odstrašujúci účinok aj zvukovou výstrahou.

Kamery sú tiež vybavené funkciou AXIS Object Analytics, ktorá umožňuje detekovať a klasifikovať ľudí a vozidlá, a tiež technológiou Axis Zipstream s podporou kodekov H.264/H.265, ktorá výrazne znižuje nároky na šírku pásma a kapacitu úložiska. K štandardnej výbave kamier Axis patria aj funkcie kybernetickej bezpečnosti, ktoré pomáhajú zabrániť neoprávnenému prístupu a chránia systém ako celok. Súčasťou kybernetickej bezpečnosti je aj podpísaný firmvér a zabezpečené spúšťanie, ktoré zabezpečujú, že bude nainštalovaný iba oficiálny autorizovaný firmvér, ktorý nebol kompromitovaný.

Medzi kľúčové vlastnosti nových kamier AXIS série M11 patria:

  • špičková kvalita obrazu v rozlíšení 2 MPx a 5 MPx,
  • technológia Lightfinder a Forensic WDR,
  • modely do interiéru majú vstavaný mikrofón na záznam zvuku,
  • exteriérové modely disponujú zvukovým vstupom (pre mikrofón),
  • pokročilá detekcia pomocou AXIS Object Analytics,
  • funkcie kybernetickej bezpečnosti,
  • podpora i-CS objektívov.

Nové kamery radu AXIS M11 budú k dispozícii na Slovensku a v Českej republike prostredníctvom siete partnerov a distribučných kanálov spoločnosti Axis.

Značky: