V novom čísle časopisu TOUCHIT vám poradíme, ako vybrať ten správny vianočný darček pre geeka. Teda pokiaľ ho zrovna neobdarujete predplatným nášho časopisu. Teraz totiž môžete  predplatením časopisu TOUCHIT vyhrať skvelé ceny.

pages-from-touch_it_2016_09_inz_vyd2016_7_nowat

V tomto čísle sa venujeme Dronom. V niektorých krajinách už drony doručujú zásielky, kedy sa uplatnia u nás, aké sú vyhliadky a úskalia ich masívneho nástupu? Odpovede hľadajte v téme čísla Doba dronová.

Firma Apple si už prešla vzostupmi aj pádmi. Má Apple najlepšie roky už za sebou? Ako sa bude uberať jej ďalší osud? Na to sme sa pozreli v článku Stojí Apple na piesku?

Prezradíme všetko o USB portoch a povieme vám, ako môže kombinovaná realita zlikvidovať smartfóny. Otestovali sme PlayStation VR, Xbox One S či 15-palcové herné notebooky. Nezabudli sme otestovať ani najnovšie tablety, prenosné reproduktory a smartfóny, ktoré vás prekvapia. Ak hľadáte skutočne rýchly externý disk, šesť z nich sa ocitlo na našom redakčnom stole a pomôžeme vám s výberom. Vyskúšali sme si aj hodinky Samsung Gear S3 frontier a najbližší mesiac s nimi budeme v redakcii žiť.

Ak chcete ochrániť váš počítač, otestovali sme ESET Smart Security Premium 10. Prinášame jeho špeciálnu verziu na stiahnutie zadarmo. Takisto máme nachystanú špeciálnu verziu softvéru Ashampoo UnInstaller 2017. Vo výbere zaujímavých webstránok vám poradíme, ako sa zohriať počas zimy a v rubrike tipy a triky sa dozviete ako konvertovať video, ako si nainštalovať Microsoft Office off-line, ako použiť kalkulačku priamo vo Worde a množstvo ďalších tipov a návodov pre Windows.

To však nie je všetko, čítajte ďalej, čo všetko za dovziete v najnovšom čísle TOUCHIT.

TOUCHIT je moderný časopis pre moderných ľudí, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii. Nové vydanie na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať výhodné predplatné a vyhrať atraktívne ceny>>

Pozrite si kompletný obsah vydania:

obsahnovember2016_uputavka_nowat

 

Doba dronová

Drone surveillance planes flying over city

Drone surveillance planes flying over city

Drony sa vďaka rýchlemu vývoju a zlepšujúcej sa cenovej dostupnosti tešia čoraz väčšej popularite. Okrem nadšencov sa čoraz viac rozširujú aj do komerčnej sféry, kde môžu vykonávať veľký rozsah úloh. Spoločne s obrovským množstvom výhod však prichádza aj zástup problémov.

Stojí Apple na piesku?

apple_december2016_nowat

Ak dnes chcete ukázať na žiarivý príklad masívneho komerčného úspechu, len máločo sa vyrovná ikonickej podobe strieborného nahryznutého jablka. Apple je dnes bezkonkurenčne najziskovejšou firmou na svete. Nič však nie je večné a čo ide nahor, jedného dňa musí ísť aj nadol.

 

Kombinovaná realita: budúci likvidátor smartfónov

kombinovana_realita_december2016_nowat

Premýšľali ste niekedy nad tým, čo môže v budúcnosti celkom nahradiť smartfóny? Zdá sa vám niečo také veľmi vzdialené? Zapremýšľajte znova. Zmena už totiž klope na dvere a pôsobí ako z iného sveta.

Ako zdokonaľovať mobilné a webové aplikácie? Vyskúšajte službu Firebase

google_firebase_december2016_nowat

Firebase je platforma pre vývojárov, ktorá vďaka svojim funkciám zaujala samotný Google. Ten spoločnosť v minulosti podporil investíciou a neskôr ju kúpil. Služba je od roku 2014 súčasťou internetového giganta a ten robí všetko pre to, aby Firebase ponúkal vývojárom čoraz viac funkcií a pridanej hodnoty.

Rýchle externé disky

test_externych_diskov_december2016_nowat

Disková kapacita je dnes pre mnohých používateľov dostatočná. Bežne totiž kúpite 2 TB disky, no aj disky s väčšou či menšou kapacitou. Závisí to od vašich potrieb, navyše cena býva vždy otázkou stanovenia si priority. Rozdiely nie sú veľké a vždy vás bude lákať ešte mierne priplatiť a kúpiť externý disk s väčšou kapacitou. Napríklad prenosný 500 GB disk stojí zhruba 60 eur, no 1 TB dostanete za 75 eur. Rozdiel 15 eur a dvojnásobne väčšia kapacita.

15-palcové herné notebooky do 1300 eur

test_hernych_notebookov_december2016_nowat

Herné notebooky sa delia do viacerých kategórií. Za tie najvýkonnejšie zaplatíte minimálne 2000 eur, ale aj viac. Avšak aj v segmente 1000 až 1300 eur sa dajú nájsť atraktívne zariadenia. Testovali sme dvoch ašpirantov na vianočný darček.

Smartfóny, ktoré vás prekvapia

test_telefonov_-december2016_nowat

Výrobcovia predstavujú naozaj príliš veľa telefónov. Vyzná sa v tom ešte niekto? Možno produktový manažér a úzka skupina špecialistov, ktorí sa tým zaoberajú. My sami máme niekedy problém na prvý pohľad odlíšiť od seba jednotlivé telefóny a určiť, o aký model alebo značku ide. V oblasti dizajnu je totiž neskutočne ťažké vymyslieť niečo nové a zároveň použiteľné.

ESET Smart Security Premium 10

eset_clanok_december2016_nowat

Novinka v podobe prémiovej verzie prináša podstatné rozšírenie. Užitočné nástroje ako je správca hesiel a šifrovanie flash diskov dostanete priamo v jednom balíku. Aj naďalej platí, že používatelia budú mať prechod na novú verziu pri programoch ESET NOD32 Antivirus a Smart Security úplne zadarmo. Na verziu Premium sa prechádza s doplatkom, je to najvybavenejšia verzia a nemá obdobu v starších verziách.

 

TOUCHIT je moderný časopis pre moderných ľudí, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii. Nové vydanie na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať výhodné predplatné a vyhrať atraktívne ceny>>