Apple má v tom jasno.

Najnovšia sada emodži ukazuje, že aj pri nosení rúška môžeme byť veselí. Rúška sa stali vďaka globálnej situácii súčasťou každodenného života. Apple sa síce snaží vyhýbať politickej angažovanosti, ale v tomto prípade sa rozhodol potichu vkročiť na horúcu pôdu so zaujímavým riešením – emodži. Nedávne vydanie iOS 14.2 beta 2, ktoré si všimol portál Emojipedia, prináša podporovaným modelom iPhone aktualizovanú sadu emodži Face with Medical Mask, ktorá má pôvod v roku 2008.

Apple emoji

Zdroj: Emojipedia

Namiesto tradičnej verzie so smutnými očami, vďaka ktorým vyzerá “smajlík ” ako chorý človek, sa teraz upravené emodži môžu pochváliť zdvihnutým obočím, šťastnejšími očami a ružovými lícami, ktoré naznačujú usmiateho človeka aj s rúškom na tvári.

Na dosiahnutie šťastnejšieho vzhľadu mohol Apple prekryť rúškom existujúce emodži s úsmevom na tvári. Emodži v tejto fáze by mohli prejsť ešte malými zmenami predtým, ako sa dostanú do konečnej verzie iOS 14.2. Táto verzia OS by mala byť predinštalovaná v zariadeniach série iPhone 12.

Apple emoji

Zdroj: Emojipedia

Zdroj: Emojipedia

Prečítajte si aj:

iOS 14 oficiálne: Kompletný výpis noviniek a inovácií

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.