TP-Link sa okrem výroby sieťových zariadení angažuje aj vo svete inteligentných gadgetov a príslušenstva.

Príjemný dizajn v kombinácii s funkčnosťou, smart funkciami a prívetivou cenou je predpokladom k úspechu. To všetko tieto nové produkty spĺňajú.

Inteligentné LED žiarovky s modelovým označením LB 100, LB 110 a LB 120 sa jednoducho pripájajú k domácej Wi-Fi sieti, bez potreby akýchkoľvek ďalších zariadení alebo inštalácií. Ich ovládanie prebieha pomocou smartfónu/tabletu s aplikáciou Kasa, ktorá je dostupná pre AndroidiOS.

tp-limk-smart-led-lights_nowat

V aplikácii je možné nastaviť intenzitu jasu, časovanie, rôzne scény a žiarovky taktiež sledujú vlastnú spotrebu elektrickej energie. Najzaujímavejšou novinkou je kompatibilita, resp. ovládanie cez Amazon Echo, čiže žiarovky bude možné ovládať aj hlasom. Prvoradé pri tejto možnosti je disponovať zariadením Amazon Echo, čo je inteligentný reproduktor s virtuálnou hlasovou asistentkou – Amazon Alexa, ktorý sa pomaly dostáva aj do Európy. K LED žiarovkám je možné doplniť aj ďalšie smart produkty TP-Link, s ktorými vytvoríte menší eko-systém inteligentnej domácnosti.

scene-tplink_nowat

Všetky tri modely LED žiaroviek sú po dizajnovej stránke rovnaké. Líšia sa len výkonom a malou zmenou v možnostiach (model LB120). Rozlíšiteľné sú podľa farebných koncoviek – biela, zelená a modrá.

LB100 (biela) má svietivosť 600 lúmenov, čo je porovnateľný výkon s 50 W žiarovkou. LB 110 má svietivosť 800 lúmenov, čo je porovnateľný výkon s 60 W žiarovkou. LB 120 má taktiež svietivosť 800 lúmenov (ekvivalent 60 W žiarovky), no oproti dvom „súrodencom“ má možnosť doladenia farby z teplej bielej do studenej bielej – 2700 až 6500 K.

Podstatnou informáciu je cena, ktorá je pri všetkých modeloch prívetivá. LB100 od 19,90 USD / LB110 od 24,99 USD / LB120 od 34,99 USD. Objednať sa dajú už dnes na stránkach výrobcu – www.tp-link.us  alebo www.amazon.com

Zdroj: www.tp-link.com

Prečítajte si aj:

IFA 2016: TP-Link predstavil smartfóny Neffos X

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE