Pôvodne mali byť predstavené v marci.

Pokiaľ netrpezlivo čakáte na novú generáciu tabletov od Applu, máme pre vás zlú správu. Podľa najnovších informácií portálu Bloomberg sa ich oznámenie posúva o niekoľko týždňov. Oficiálneho predstavenia a spustenia predaja nových iPadov by sme sa tak mali dočkať až v máji.

Apple obvykle predstavuje nové tablety koncom prvého kvartálu a aj preto pôvodné špekulácie hovorili, že tohtoročných noviniek sa dočkáme v marci, resp. na prelome marca a apríla. A Apple síce nové produkty predstavil, avšak išlo iba o MacBooky Air s procesorom M3.

Bloomberg tvrdí, že Apple chcel v tradičnom termíne predstaviť aj iPady. Zdržanie však spôsobili nové OLED displeje. Tie vyžadujú „zložité nové výrobné techniky“, čo prispelo k oneskoreniu. Pod ďalšie oneskorenie sa podpísala finalizácia softvéru pre nové tablety. Aktuálne je však situácia taká, že zahraniční dodávatelia zvýšili výrobu a májové oznámenie noviniek by malo byť reálne.

Tohtoročné iPady pútajú väčšiu pozornosť ako predchádzajúce generácie. Dôvod je ten, že iPady Pro majú dostať do výbavy už spomenutý OLED displej. Pôjde teda o prvé iPady s touto technológiou. Ďalšími zlepšeniami majú byť procesor Apple M3, MagSafe nabíjanie a klávesnica Magic Keyboard s novým dizajnom.

Apple tiež predstaví novú generáciu iPadov Air. V ich prípade bude hlavná novinka spočíva v tom, že prídu na trh v dvoch veľkostiach – s uhlopriečkou 10,9 palca a 12,9 palca. Modely Air vraj ponúknu procesor Apple M2, nový dizajn zadného fotoaparátu, Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3.

Apple pripravuje aj novú generáciu základného iPadu a iPadu mini. Tieto modely by mali prísť na trh na jeseň.

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit