Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis uvádza niekoľko nových a vylepšených produktov, ktoré majú splniť náročné potreby zákazníkov v scenároch, keď je potrebné zabezpečiť diskrétny video dohľad z viacerých uhlov alebo detailné pokrytie veľkých plôch.

Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, predstavuje rad AXIS FA, do ktorého patria modulárne kamery pre vysoko diskrétny a pritom cenovo dostupný video dohľad, a tri nové prírastky do produktového radu AXIS P13, ktoré ponúkajú rozlíšenie 4K pri plnej snímkovej frekvencii a umožňujú pokryť veľké plochy a poskytnúť obraz s veľmi jemnými detailmi.

Rad AXIS FA – pre diskrétny dohľad z viacerých uhlov

Modulárny rad AXIS FA tvoria nasledujúce samostatne predávané jednotky: hlavná jednotka AXIS FA54, snímacia jednotka AXIS FA1105 so štandardným objektívom, snímacia jednotka AXIS FA1125 s miniatúrnym objektívom a kopulovitá snímacia jednotka AXIS FA4115 s objektívom s premennou ohniskovou vzdialenosťou. Tento rad umožňuje inštalovať cenovo výhodný a vysoko diskrétny video dohľad v interiéri pomocou až štyroch kamier tvoriacich jediný kamerový systém. Hlavná jednotka AXIS FA54 dokáže streamovať video pri plnej snímkovej frekvencii v rozlíšení HDTV 1080p zo štyroch pripojených jednotiek súčasne cez jedinú IP adresu.

Video je zachytávané so širokým dynamickým kontrastom s parametrami pre súdne dokazovanie (Forensic WDR), ktorý je optimalizovaný pre podmienky so zlým osvetlením a pre zábery pohybujúcich sa objektov. Hlavná jednotka AXIS FA54 má navyše podporu pre vyspelú analýzu videa a je tiež vybavená HDMI výstupom na pripojenie k dohľadovému monitoru alebo k obrazovke pre zobrazovanie sledovaných verejných priestorov (PVM – „public view monitor“). Vďaka tomu je tento systém ideálny pre maloobchodné predajné miesta. Kamerové snímacie jednotky sú dostatočne malé, aby bolo možné ich zabudovať do povrchov, konštrukcií alebo zariadení, a možno ich inštalovať vo výške očí napríklad pri vstupoch do budov bez toho, aby budili nechcenú pozornosť. Pre pripojenie k hlavnej jednotke AXIS FA54 slúži kamerovým jednotkám kábel v dĺžke 8 metrov. Je tiež možné použiť voliteľný kábel s dĺžkou 15 metrov.

„Vďaka oddeleniu snímacej jednotky od tela kamery sa tieto snímacie jednotky vmestia aj do veľmi stiesnených priestorov a môžu splynúť s okolím, aby na seba neupozorňovali. Miniatúrna snímacia jednotka je obzvlášť vhodná pri vstupoch, kde môže snímať tváre prichádzajúcich priamo na úrovni očí,povedal Erik Mårtensson, globálny produktový manažér divízie modulárnych kamier v spoločnosti Axis Communications. „Rad AXIS FA je skutočne cenovo výhodný, pretože zákazníkom ponúka možnosť pokryť viac oblastí záujmu pomocou jediného vysoko výkonného kamerového systému.“

Produkty v rade AXIS FA budú dostupné prostredníctvom predajných kanálov spoločnosti Axis v máji 2017.

Rad AXIS P13 – prírastky pre vynikajúci dohľad v rozlíšení 4K a 5 megapixelov za všetkých svetelných podmienok

Sieťové kamery pre použitie v interiéri AXIS P1367 a v exteriéri AXIS P1367-E a AXIS P1368-E sú prírastkom do vysoko rešpektovaného radu kamier AXIS P13 s pevnými telami, ktoré sú ideálne pre mestský dohľad, verejnú dopravu a predajné priestory. Kamery majú vylepšenú svetelnú citlivosť, vyššiu kvalitu obrazu a vyššiu snímkovú frekvenciu a môžu tak poskytovať video s rozlíšením až 4K na rozľahlých otvorených plochách s náročnými svetelnými podmienkami, ako sú príjazdové haly železničných staníc, mestské plochy s veľkým množstvom osôb alebo parkovacie priestory.

Model AXIS P1367/-E podporuje objektívy s päticami CD a i-CS, zatiaľ čo kamera AXIS P1368-E s rozlíšením 4K sa dodáva štandardne s objektívmi i-CS. Modely AXIS P1367-E a AXIS P1368-E sú priamo určené pre vonkajšie použitie. Vybavené sú inovatívnou mechanickou základňou, ktorá umožňuje ľahší prístup ku konektorom a kabeláži a poskytuje viac miesta pre voliteľné objektívy. Koľajničky vstavané do kamier zvyšujú flexibilitu nasadenia, pretože umožňujú inštalovať objektívy s väčším priblížením, ktoré ponúkajú jemnejšie detaily, pokiaľ sú potrebné.

„ Odľahčené modely AXIS P1367-E a AXIS P1368-E sú príkladom skutočných exteriérových kamier,“ vysvetľuje Andres Vigren, globálny produktový manažér divízie kamier s pevným telom v spoločnosti Axis Communications. „Nejde len o to, že by sa kamera dala do nejakého puzdra. Prvýkrát sme od samého začiatku vytvorili koncept kamier pre vonkajšie použitie s päticou CS, vďaka čomu vznikol vysoko flexibilný systém kamier, ktoré môžu používať objektívy s veľkým priblížením alebo dokonca tzv. ‚Axis Corridor Format‘, čiže snímanie na výšku vhodné napríklad pre chodby, keď zákazníci chcú mať zvislý obraz a neprichádzať o cennú zobrazovaciu plochu na monitore a šírku prenosového pásma.“

Nové prírastky do radu AXIS P13 budú k dispozícii prostredníctvom predajných kanálov spoločnosti Axis v 2. štvrťroku 2017.

Značky: