Na trh prídu čoskoro.

Microsoft uvedie na trh nové klávesnice. Od tých existujúcich sa odlišujú samostatnými klávesmi pre Office a smajlíkov. Na novinky upozornil portál The Verge.

Microsoft experimentoval s Office klávesom už v priebehu tohto roka. Teraz prichádza na trh s finálnym produktom vo forme nových klávesníc Ergonomic a Bluetooth Keyboard. Nové klávesy sa nachádzajú vpravo od medzerníka, medzi klávesmi Alt a Ctrl.

Nové Office tlačidlo nahrádza pravý Windows kláves a umožňuje rýchle spustenie balíka Office. K dispozícii sú aj skratky pre rýchle spustenie konkrétnych nástrojov – Word je možné otvoriť kombináciou Office + W.

Druhý prírastok do výbavy klávesnice, dedikované tlačidlo pre smajlíkov, aktivuje zabudovanú emoji klávesnicu v systéme Windows 10. Spustiť ju môžete aj kombináciou kláves Windows + . alebo emoji klávesom v prípade nových klávesníc.

Zatiaľ nie je známe, či nové tlačidlá začnú vo svojich klávesniciach používať aj výrobcovia tretích strán. Nové Microsoft klávesnice sa začnú v Amerike predávať už od 15. októbra za cenu 60 dolárov pre ergonomickú klávesincu, resp. 50 dolárov pre menšiu Bluetooth klávesnicu.

Microsoft Bluetooth Keyboard

Microsoft Bluetooth Keyboard. Zdroj: Microsoft

Zdroj: The Verge

Titulná fotografia: Microsoft

Prečítajte si aj:

Microsoft predstavil svoj prvý skladací smartfón Surface Duo. Vracia sa ním k Androidu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit