Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Porota ankety Auto roka vyhlasuje víťazov už od roku 1964. Tvorí ju 60 novinárov z 23 európskych krajín. Vybrané vozidlá sa hodnotia na základe kritérií ako pomer medzi cenou a kvalitou, dizajn, komfort, bezpečnosť, technológie a dopad na životné prostredie.
Na zoznam siedmich finalistov ankety Auto roka 2018 sa dostalo aj nové kompaktné SUV Citroën C3 Aircross.

Vozidlo sa dostalo do predaja v polovici októbra a vďaka originálnym tvarom a odvážnemu sviežemu dizajnu si v Európe pripísalo už viac ako 25 000 objednávok. Klientov oslovuje priestranným, presvetleným a variabilným interiérom, ktorý využíva skúsenosti značky Citroën. Ponúka vysokú mieru komfortu a bezpečnosti, k čomu prispieva 12 moderných asistenčných technológií, 4 technológie konektivity ako aj zisk 5 hviezdičiek v bezpečnostných testoch agentúry Euro NCAP.

Za prvý polrok 2017 si značka Citroën v Európe pripísala 426 000 prihlásených vozidiel, čo znamená najlepší výsledok za ostatných šesť rokov. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka ide o nárast o 5,6 %. Rok po predstavení nového modelu C3, najpredávanejšieho vozidla, ktoré si od začiatku predaja zakúpilo viac ako 200 000 klientov, sa k nárastu predajov pripája aj nové kompaktné SUV Citroën C3 Aircross a prispieva k zvyšovaniu záujmu o modely značky Citroën.

Víťazom spomedzi siedmich finalistov sa stane vozidlo, ktoré získa najviac hlasov počas februárových porovnávacích testov. Držiteľ prestížneho titulu bude predstavený 5. marca 2018, v predvečer otvorenia autosalónu v Ženeve.

Značky: