Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Trust uvádza na slovenský trh trojicu nových mikrofónov radu GXT určených nielen pre hráčov. Ocení ich každý, kto hľadá kvalitné, no cenovo prijateľné riešenie pre nahrávanie zvuku a streamovanie. Z troch USB mikrofónov Trust GXT 244 Buzz, GXT 256 Exxo a GXT 258 Fyru si vyberú tak užívatelia, ktorým stačí základné vybavenie pre streamovanie zvuku, ako aj vychádzajúce hviezdy YouTube alebo Twitch. 

Trust GXT 256 Exxo

Vyšší komfort pri zázname zvuku ponúkne Trust GXT 256 Exxo. Ide o kondenzátorový USB mikrofón s kardioidnou smerovou charakteristikou, vzorkovacou frekvenciou 16 bit / 48 kHz, maximálnou hladinou akustického tlaku 130 dB, frekvenčným rozsahom 30 Hz – 18000 Hz a citlivosťou 130 dB. Pre lepšie ovládanie má priamo na tele tlačidlo stíšenia (Mute), ovládanie ziskovosti (gain), ovládanie hlasitosti a výstup pre odposluch (slúchadlá) s nulovým oneskorením. To umožňuje v reálnom čase počúvať vytváranú nahrávku alebo vlastný komentár pri streamovaní so spoluhráčmi.

Pre streamerov, ktorí svoje hranie zachytávajú aj na video, ponúka mikrofón päť farieb podsvietenia zvukovej hlavy. GXT 256 Exxo je možné doplniť filtrom (súčasť balenia), ktorý pri nasadení na mikrofón výrazne potláča skreslenie alebo vady, ku ktorým môže dochádzať pri artikulácii sykaviek alebo razených hlások (p, b, t, d, ť, ď …).

Balenie obsahuje 1,8m USB kábel a kovový stojan s antivibračným uchytením pre potlačenie mechanických vplyvov okolia na mikrofón. Mikrofón je tak využiteľný pre celú škálu aktivít od hrania po záznam hudby. Jeho parametre a možnosti vyniknú najmä pri živom vysielaní, kedy ho ocenia najmä streameri a podcasteri.

Pri cene 129 eur ponúka vynikajúci pomer výkon/cena.

Trust GXT 258 Fyru 4 v 1

Nekompromisným domácim riešením je mikrofón Trust GXT 258 Fyru. Tento kondenzátorový USB mikrofón totiž ponúka na záznam zvuku hneď 4 smerové charakteristiky – kardioidnú, bidirekcionálnu (osmičková, kedy mikrofón zaznamenáva zvuk iba spredu a zozadu), omnidirekcionálnu (guľová, všesmerová, kedy zvuk je prijímaný rovnako zo všetkých strán) a stereo. K dispozícii sú tak štyri spôsoby optimalizované pre rôzne príležitosti.

Kardioidné nastavenie je vhodné pre záznam bez hluku na pozadí, ako sú podcasty, kedy na mikrofón hovorí iba jedna osoba. Pre rozhovor je vhodné naopak bidirekcionálne nastavenie, ktoré sníma zvuk spredu a zozadu, bez snímania zo strán. Klasické stereo je vhodné pre záznam hudby a väčšie skupiny ľudí spoľahlivo pojme všesmerové nastavenia.

Mikrofón zapustený do kovového tela je vybavený internými POP filtrami pre potlačenie explozívnych hlások. GXT 258 Fyru nechýbajú ani ovládacie prvky priamo na tele mikrofónu v podobe regulácie ziskovosti (gain) a hlasitosti slúchadiel pre počúvanie, pre ktoré je tu výstup s nulovou latenciou. Mikrofón je dodávaný s masívnou kovovou trojnožkou a ponúka možnosť nastavenia farebného podsvietenia. Svojimi parametrami predstavuje viacúčelový mikrofón, ktorý možno použiť pre akúkoľvek situáciu a druh záznamu.

Maloobchodná cena sa pohybuje okolo 119 eur.

Trust GXT 244 Buzz

Kondenzátorový USB mikrofón Trust GXT 244 Buzz je určený všetkým, ktorí so streamovaním začínajú alebo im postačuje kvalitné základné vybavenie. Avšak už tento mikrofón ponúka kardioidnú smerovú charakteristiku, ktorá potláča zachytenie zvuku spoza mikrofónu. Citlivosť mikrofónu je 36 dB a bez skreslenia si poradí so zvukom v rozsahu 30 Hz – 18000 Hz. Bez výrazného skreslenia pojme hladinu akustického tlaku do 130 dB, čo už je hlasitosť na prahu bolesti. So vzorkovacou frekvenciou 16 bit / 48 kHz sa Trust GXT 244 Buzz hodí na hranie a streamovanie, ale tvorbu podcastov, vlogov alebo záznamu hudby. Je dodávaný s 1,8m USB káblom a aby zvuk zostal čistý a jasný, je v balení aj kovový tripod, ktorý potláča vibrácie a chvenie, ktoré na mikrofón pôsobia z okolia. Univerzálny 5/8 “ závit dovoľuje uchytenie na bežne používané mikrofónne ramená.

Maloobchodná cena sa pohybuje okolo 79 eur.

Značky: