Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications rozširuje svoje portfólio modulárnych kamier o tri nové modely série AXIS P12, ktoré sú založené na koncepte optického senzora oddeleného od hlavnej jednotky a sú ideálne pre rôzne diskrétne vnútorné aplikácie.

Vďaka jednotke hlbokého učenia teraz navyše umožňujú aj pokročilú video analýzu priamo v koncovom zariadení. Ďalšou novinkou je prvý modulárny kamerový senzor série AXIS F odolný voči horúcej tlakovej vode a agresívnym čistiacim prostriedkom.

Modulárne kamery radu P12 sú založené na princípe oddeleného optického senzora, ktorý sa pripája k hlavnej jednotke pomocou káblu (8 m alebo až 15 m). Možnosť inštalovať obe časti oddelene na rôzne miesta umožňuje diskrétnejšiu inštaláciu a vďaka odnímateľnému káblu sú tieto zariadenia flexibilnejšie aj z hľadiska údržby, či prípadného upgrade. Rad modulárnych kamier AXIS P12 ponúka tri nové typy optických senzorov s rozlíšením HDTV 1080p, ktoré sa dodávajú aj s malou kompaktnou hlavnou jednotkou.

Modulárna kamera AXIS P1245 Mk II má optický senzor veľkosti palca a poskytuje široký uhol záberu až 111°. Malá kamera je ideálna pre celý rad rôznych aplikácií, je možné ju integrovať priamo do rôznych strojov alebo ju využiť samostatne napríklad na otáčacom ramene, či na inom type držiaku.

Kompaktná modulárna kamera AXIS P1265 MK II má optiku veľkosti špendlíkovej hlavičky (tzv. pinhole). Táto mimoriadne diskrétna kamera ponúka horizontálny pozorovací uhol 91° a je vhodná najmä na diskrétne inštalácie napríklad v bankomatoch, predajných automatoch v zárubniach dverí, v rámoch obrazov v galériách a podobne.

Modulárna kamera AXIS P1275 Mk II má kopulovitý tvar s varifokálnym 2,8-6 mm objektívom, pomocou ktorého je možné nastaviť zorný uhol kamery od 99° do 53° a voliť tým medzi prehľadovým alebo detailným záberom.

Predinštalovaná funkcia na rozpoznávanie objektov

Všetky tieto modulárne kamery ponúkajú špičkovú kvalitu obrazu a podporujú funkcie, ako je WDR, teda dokážu zabezpečiť jasný obraz aj pri kombinácii tmavých a príliš presvetlených oblastí v jednom zábere. Nechýba im ani pokročilá technológia AXIS Zipstream, ktorá výrazne znižuje požiadavky na šírku pásma a veľkosť úložiska.

S integrovanou jednotkou hlbokého učenia tiež umožňujú ľahké nasadenie pokročilej analytiky. Napríklad aplikácia pre objektovú analýzu AXIS Object Analytics dokáže detekovať a klasifikovať rôzne typy objektov a AXIS Live Privacy Shield zase umožňuje zachovanie súkromia osôb v záberoch kamery. Vďaka podpore aplikačnej platformy ACAP môžete svojmu systému zvýšiť hodnotu aj s pomocou aplikácií tretích strán, ktoré sú založené na hlbokom učení tzv. na okraji siete – presne podľa vašich špecifických potrieb.

Samozrejmosťou sú u všetkých kamier Axis vstavané funkcie kybernetickej bezpečnosti, ktoré pomáhajú zabrániť neoprávnenému prístupu a zabezpečiť systém, ako napríklad Axis Edge Vault chrániaci ID zariadenia a zjednodušujúci autorizáciu zariadení Axis v sieti.

Rad AXIS F rozšíril prvý senzor s nerezovým krytom

Axis zároveň rozširuje svoj ďalší rad modulárnych kamier série F. Novo je dostupný mini kopulovitý optický senzor AXIS F4105-SLRE s IR prísvitom, uzavretý v odolnom kryte z nerezovej ocele (SS 316L),ktorý je odolný voči horúcej tlakovej vode a agresívnym čistiacim prostriedkom. Ľahko sa čistí a udržiava, preto získal certifikáciu organizácií NSF/ANSI podľa normy 169 pre použitie v potravinárskych prevádzkach. Navyše má klasifikáciu NEMA TS2, takže ho možno používať pri teplotách až 74° C počas 15 hodín. Vďaka SMA-FAKRA konektorom je ideálny aj pre prostredie s vysokými vibráciami a je možné ho inštalovať priamo vo vnútri strojov.

Modulárna kamera AXIS F4105-SLRE je určená na použitie s hlavnou jednotkou AXIS F91 a pripája sa pomocou káblov s maximálnou dĺžkou až 30 m (98 stôp), možno ju kombinovať so všetkými ďalšími optickými senzormi radu AXIS F, pričom k jednej hlavnej jednotke je možné pripojiť až štyri optické senzory. Snímač AXIS F4105-SLRE ponúka široké zorné pole 111° na pokrytie väčšieho priestoru a podporuje až štyri video streamy HDTV 1080p pri 30 fps alebo video streamy 720p až pri 60 snímkach za sekundu.

Kamera AXIS F4105-SLRE podporuje širokú škálu vymeniteľných objektívov M12, ktoré umožňujú prispôsobiť dohľad na mieru konkrétnej inštalácii. S integrovaným infračerveným prísvitom ju môžete využívať na dohľad aj v úplnej tme až do vzdialenosti 10 m (33 stôp).

Nové modulárne kamery série P12 sú už k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.

Značky: