Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové multisenzorové panoramatické kamery poskytujú pre video dohľad obraz s vysokým rozlíšením so záberom v uhloch 360° a 180°.

Kamery sú ideálne pre monitorovanie veľkých otvorených plôch alebo pre pokrytie niekoľkých rôznych smerov.

Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, dnes predstavuje dve multisenzorové panoramatické kamery. Model AXIS P3707-PE má rozlíšenie 8 megapixelov, štyri kamerové senzory s premenným ohniskom a umožňuje pokrytie v uhle 360° alebo kombináciu celkového náhľadu a priblíženia záberu v štyroch rôznych smeroch. Druhý model AXIS Q3708-PVE s rozlíšením 15 megapixelov je vybavený tromi obrazovými snímačmi pre dohľad v uhle 180° s technológiami na zvládanie náročných svetelných podmienok.

Tieto kamery sú ideálnou voľbou pre video dohľad na letiskových termináloch, staniciach a staniciach metra, pre mestské inštalácie na monitorovanie námestí a veľkých priestorov, pre sledovanie obvodových hraníc kritickej infraštruktúry a priemyselných závodov, video dohľad v univerzitných mestečkách a halách škôl alebo pre zabezpečenie nákupných centier vo vnútri aj vonku, vrátane ich parkovísk.

„Nové kamery sú určené pre oblasti, kde je potrebné docieliť veľmi široký uhol záberu s vysokým rozlíšením a kde sa uplatňujú stacionárne panoramatické kamery. Vzhľadom na to, že oba nové modely v sebe obsahujú niekoľko senzorov, nie je nutné inštalovať viac samostatných kamier, ktoré by inak boli potrebné, čím sa núka cenovo efektívne riešenie,“ povedal Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis Communications.

„Model AXIS P3707-PE zaberá uhol 360° alebo kombinuje náhľady a priblížené zábery z rôznych smerov, čo je ideálne pre veľké plochy, na križovatkách chodieb alebo ulíc alebo v rohoch budov. S modelom AXIS Q3708-PVE získate kameru s vysokým rozlíšením a uhlom záberu 180° s vynikajúcimi schopnosťami pri nepriaznivých svetelných podmienkach a funkciou širokého dynamického kontrastu.“

Sieťové kamery AXIS P3707-PE a AXIS Q3708-PVE sú cenovo výhodné multisenzorové panoramatické kamery pre video dohľad na veľké plochy ako vo vnútri budov, tak aj vo vonkajšom prostredí.

Sieťové kamery AXIS P3707-PE a AXIS Q3708-PVE sú cenovo výhodné multisenzorové panoramatické kamery pre video dohľad na veľké plochy ako vo vnútri budov, tak aj vo vonkajšom prostredí.

Model AXIS P3707-PE obsahuje štyri kamerové senzory, ktorých umiestnenie na kruhovej dráhe je možné upravovať tak, aby boli namierené do požadovaného smeru. Každý kamerový senzor je možné individuálne nakláňať a nastaviť pre horizontálny uhol snímania od 108° do 54° pre široký, alebo priblížený záber. Kamerové senzory tiež možno otáčať, aby podporovali formát snímania na výšku nazvaný Axis Corridor Format pre optimálne pokrytie zvislo orientovaných sledovaných miest. Kamera AXIS P3707-PE podporuje samostatne konfigurovateľné video streamy z každého kamerového senzoru, ako aj streaming všetkých štyroch záberov, a poskytuje tak video s rozlíšením 1080p pri snímkovej frekvencii 12,5/15 snímok za sekundu. Pri rozlíšení 720p má video plnú snímkovú frekvenciu.

Kamera AXIS Q3708-PVE je vhodná pre jednoduché a cenovo výhodné inštalácie. Má tri objektívy, ktoré sú dodávané už zaostrené v rámci základného továrenského nastavenia, takže na mieste inštalácie už nie je potrebné vykonávať ostrenie. Je vybavená technológiou širokého dynamického kontrastu s parametrami pre forenznú expertízu označovanú ako Wide Dynamic Range – Forensic Capture a dokáže aj pri zlom osvetlení poskytovať obraz vynikajúcej kvality. Model AXIS Q3708-PVE ponúka obraz s rozlíšením 11 megapixelov (3× rozlíšenie QuadHD) pri 30 snímkach za sekundu alebo s rozlíšením 15 megapixelov (3× 5 Mpx) s 20 snímkami za sekundu.

Pre dátový prístup u kamier AXIS P3707-PE a AXIS Q3708-PVE stačí jediná IP adresa. Znamená to, že pre mnohé programy na správu videa (VMS – video management softvér) je potrebná len jedna licencia. Obe kamery navyše podporujú protokol pre napájanie cez dátovú sieť Power over Ethernet a technológiu Zipstream spoločnosti Axis, ktorá dramaticky znižuje nároky na šírku prenosového pásma a úložnej kapacity.

Kamery AXIS P3707-PE a AXIS Q3708-PVE by podľa plánu mali byť k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v 2. štvrťroku 2016.

Značky: