Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Profesionálna kvalitu obrazu na najvyššej úrovni – Mirrorless systém FUJIFILM GFX predstavuje dva nové objektívy pre tento stredný formát.

Aktuálna ponuka FUJIFILM objektívov série GF sa tak rozšíri na päť. V júni pribudnú nové objektívy FUJINON GF110mmF2 R LM WR a FUJINON GF23mmF4 R LM WR.

Všetky objektívy GF rady ponúkajú extrémne vysokú ostrosť a dokážu podporovať budúce generácie senzorov s rozlíšením až 100 megapixelov. Kým WR GF110mmF2 R LM je obzvlášť vhodný pre fotografovanie portrétov, WR GF23mmF4 R LM je ideálny pre krajiny a fotografovanie architektúry.

Pri vývoji a výrobe GF stredoformátových objektívov FUJIFILM čerpá z dlhoročných skúseností s optickými systémami. Všetky GF objektívy poskytujú vynikajúcu kvalitu obrazu a možnosť využiť potenciál GFX 50S v plnej miere.

Aj nové objektívy majú na clonovom krúžku voľbu C (Command) takže nastavenie clony môže byť ovládané z fotoaparátu. Automatické zaostrovanie využíva lineárny motor, ktorý zaisťuje rýchle a tiché zaostrovanie. Oba predstavené objektívy sú utesnené voči nepriazni počasia, proti vniknutiu striekajúcej vody, prachu aj do teplôt pod bodom mrazu do -10° C.

Aktualizácia plánu objektívov pre systém GFX

FUJIFILM súčasne aktualizoval aj plán nových GF objektívov pre stredný formát systému GFX. K šiestim objektívom s G-bajonetom teda čoskoro ešte pribudnú dve novinky: „Tele-prime objektív“ a „telekonvertor“. S rozšírením rozsahu objektívov na najdlhšom ohnisku FUJIFILM reaguje na časté žiadosti z radov profesionálnych fotografov a fotografických nadšencov.

Veľkoformátový G adaptér pre FUJIFILM GFX 50S

Na jún 2017 je plánované aj uvedenie adaptéra pre používanie starších FUJINON objektívov ako je napríklad CM FUJINON a pod spolu s telom GFX 50S. Adaptér sa upevní na miesto kde sa pôvodne upínala kazeta s filmom pre formát 4×5 inch.

Nový firmware pre FUJIFILM GFX 50S

FUJIFILM taktiež oznamuje že koncom mája sa sprístupní nová aktualizácia firmware (V1.10) pre fotoaparát GFX 50S.  Aktualizácia prinesie možnosť fotografovania v spojení s PC cez WiFi (PC Tethered Shooting) a zlepšenie v oblasti nastavovania kompenzácie expozície a rýchlosti automatického zaostrovania.