Prvé obrázky tohto telefónu sa na internete objavili už skôr.

Koncom januára boli zverejnené prvé obrázky pripravovanej vlajkovej lode spoločnosti Motorola pre globálny trh. Tentokrát sa však aj vďaka portálu AndroidPolice na internet dostávajú vysokokvalitné obrázky, ktoré umožňujú ešte lepšie vidieť detaily vlajkového modelu Edge 40 Pro. Tento telefón bude globálnou verziou modelu Moto X40, ktorý bol v Číne uvedený koncom roka 2022, čiže je pravdepodobné, že Edge 40 Pro bude uvedený už o niekoľko týždňov. 

Pokým na uvedenie tohto telefónu netrpezlivo čaká veľa fanúšikov značky, tak medzitým boli zverejnené oficiálne vyzerajúce obrázky, ktoré prezrádzajú viac nielen o dizajne tohto telefónu, ale aj o jeho výbave.

Edge 40 Pro bude prvým globálnym telefónom spoločnosti, ktorý bude vybavený čipsetom Snapdragon 8 Gen 2. Okrem tohto faktu sa pozrime aj na obrázky, ktoré ako prvý zverejnil leaker Evan Blass. Keďže stále nejde o oficiálne materiály, tak aj tieto rendery je potrebné “brať s rezervou”. 

Na prvý pohľad je vidieť, že model Edge 40 Pro sa oproti čínskej verzii po dizajnovej stránke vôbec nezmenil. Je vybavený zakriveným displejom s tenkými rámikmi a tromi fotoaparátmi, z ktorých hlavný a ultraširokouhlý bude mať rozlíšenie 50 Mpx, pričom makroteleobjektív dostane rozlíšenie 12 Mpx. Predná kamera bude mať 60 Mpx.

Najvýraznejším parametrom 6,67-palcového FullHD+ OLED displeja je jeho 165 Hz obnovovacia frekvencia. Okrem toho, telefónu by nemala chýbať ani odolnosť voči vode na úrovni IP68. Rozmery zariadenia sa očakávajú na úrovni 161,2 × 74 × 8,6 mm, pričom hmotnosť bude približne 200 gramov.

Batériu s kapacitou 4600 mAh bude možné nabíjať káblovo výkonom až 125 W. Súčasťou výbavy by malo byť aj 15 W bezdrôtové a reverzné nabíjanie. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.