Samsung ho použije ako prvý výrobca.

Corning oznámil novú generáciu svojho ochranného skla Gorilla Glass. V poradí siedma generácia má označenie Gorilla Glass Victus a sľubuje odolnosť pre pády z výšky až 2 metre a takisto lepšiu odolnosť voči poškriabaniu displeja – prvýkrát za šesť rokov. Na novinku upozornil portál The Verge.

Výrobca ochranných skiel sa počas posledných rokov zameral najmä na zvýšenie odolnosti svojej ochrany pre prípady pádov a to niekedy aj na úkor škrabancov, ktoré sa mohli na displeji objaviť. V prípade novej generácie však sľubuje to najlepšie z oboch svetov a tvrdí, že odolnosť voči poškriabaniu zvýšil dvojnásobne v porovnaní so sklom Gorilla Glass 6 pri zachovaní vysokej odolnosti pri pádoch.

Aj napriek zvýšenej odolnosti voči poškriabaniu si treba dať pozor na to, čo budete mať vo vrecku spolu s telefónom. Nové ochranné sklo by síce malo výrazne znížiť škrabance, avšak keď budete mať smartfón a kľúče vedľa seba, škrabancom sa pravdepodobne úplne nevyhnete.

Corning takisto zverejnil oficiálne video, v ktorom prezentuje vlastnosti nového ochranného skla v porovnaní s konkurenciou. Prvým výrobcom, ktorý využije sklo Gorilla Glass Victus vo svojich zariadeniach, bude „počas najbližších mesiacov“ Samsung.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Gorilla Glass sa využíva aj v automobiloch

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit