Tento krok sme očakávali už pomerne dávno.

Po tom, čo Carl Pei začiatkom roka opustil spoločnosť OnePlus, založil novú firmu Nothing. Prvé vyjadrenia Peia naznačovali, že značka sa bude zaoberať príslušenstvom z oblasti zvuku, čo bolo pretavené aj do prvého produktu – slúchadiel Nothing ear (1)

Keďže Carl Pei (titulný obrázok) opustil OnePlus ako výrobcu smartfónov, dalo sa očakávať, že aj vo svojom novom pôsobisku skúsi zopakovať úspech, ktorý zaznamenal ako manažér a spoluzakladateľ spoločnosti OnePlus.

Nové správy naznačujú, že spoločnosť Nothing začiatkom roka 2022 uvedenie na trh smartfón, ktorý bude poháňať čipová sada Snapdragon. Už skôr sme sa dozvedeli, že spoločnosť Nothing uzavrela partnerstvo so spoločnosťou Qualcomm, pričom veľmi zaujímavým krokom bolo začiatkom roka aj kúpenie značky Essential, ktorú založil “otec Androidu” Andy Rubin. Aj tento obchod dával tušiť, že Nothing nezostane iba pri audio produktoch, a v podaní tejto značky môžeme v budúcnosti očakávať aj smartfón, čo sa nám začína potvrdzovať.

Nothing ear (1)Zdroj: Nothing
Nothing ear (1)

Aktuálne správy o možnom uvedení smartfónu značky Nothing potvrdzujú viaceré zdroje. Všetky sa pritom zhodli o možnom uvedení smartfónu začiatkom roka 2022. Nič viac zatiaľ nie je známe.

Môžeme však predpokladať,  že smartfón značky Nothing príde s netradičným priehľadným dizajnom, ktorý sme mohli vidieť už pri slúchadlách Nothing ear (1). Leaker Sharma a 91mobiles zároveň tvrdia, že spoločnosť plánuje pred uvedením telefónu na trh uviesť aj powerbanku s názvom Nothing Power 1.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.