Vyzerá to tak, že audio nebude jedinou oblasťou, ktorej sa bude táto ambiciózna spoločnosť venovať.

Nová spoločnosť spoluzakladateľa OnePlus získala na rozbeh svojho podnikania už nemalé finančné prostriedky. V súčasnosti pracuje na dvojici bezdrôtových slúchadiel, ktoré sa dostanú na trh neskôr v tomto roku.

Aj keď spojenie týchto dvoch značiek zatiaľ nebolo oficiálne oznámené, portál 9to5Google zverejnil prihlášky podané na Úrade duševného vlastníctva vo Veľkej Británii, ktoré ukazujú, že Andy Rubin previedol vlastníctvo spoločnosti Essential na Nothing Technologies Limited.

Prihlášky prezrádzajú, že spoločnosť Nothing ich podala už 11. novembra 2020 a proces bol dokončený 6. januára 2021. Transakcia obsahuje všetky existujúce ochranné známky a logá spoločnosti Essential. Neprezrádza však, či zahŕňa aj všetky patenty alebo nie.

Akvizícia môže pomôcť vytvoriť aj platformu inteligentnej domácnosti, na ktorej bude môcť Nothing stavať. V Essential pred ukončením pôsobenia tiež pracovali na jedinečnom dizajne smartfónu s kódovým označením GEM, čo vyvoláva špekulácie o plánoch spoločnosti Nothing vstúpiť aj na trh so smartfónmi v nie tak vzdialenej budúcnosti.

Nechajme sa prekvapiť, s čím Carl Pei príde najbližšie.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

BlackBerry je čoraz bližšie k veľkému návratu na trh so smartfónmi

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.