Save to Google funguje rovnako ako podobná funkcia na Facebooku.

Pokiaľ natrafíte na zaujímavú webovú stránku, môžete si ju uložiť medzi obľúbené položky, aby ste sa k nej jednoducho vrátili neskôr. Sekcia Obľúbené však nebola pôvodne vytvorená pre tento účel a aj preto je na trhu viacero riešení ako aplikácia Pocket, ktoré vám vytvoria zoznam uložených položiek bez nutnosti zapratať si sekciu Obľúbené. Ukladať si zaujímavé odkazy na neskôr môžete taktiež priamo na sociálnej sieti Facebook.

Používatelia prehliadača Chrome majú najnovšie k dispozícii nové rozšírenie Save to Google. To je aktuálne dostupné iba pre desktopovú verziu prehliadača. Očakávame, že neskôr sa objaví aj v mobilnej verzii. Taktiež by sme si vedeli predstaviť, že by funkcia bola časom zabudovaná priamo do prehliadača, aby ste nemuseli sťahovať žiadne rozšírenie.

Funkcionalita rozšírenia Save to Google je zrejmá. Ak vás zaujme nejaká webová stránka alebo odkaz, uložíte si ho do Googlu. V prípade záujmu môžete jednotlivým odkazom priradiť tagy, čo zjednoduší spravovanie väčšieho množstva uložených položiek. Hoci ukladanie stránok do Googlu funguje aktuálne iba na počítači a vyžaduje spomenuté rozšírenie, zoznam uložených odkazov si pozriete z hocakého zariadenia. Podmienkou je, aby ste sa prihlásili do svojho účtu a otvorili si webovú stránku www.google.com/save/me?hl=en.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit