Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Každá generácia smartfónov Huawei nova bola vytvorená na základe inovatívnych technológií.

Spoločné menovatele sú rovnaké už roky: trendový dizajn, výkonné fotoaparáty a vynikajúci výkon. S touto ideológiou boli vyvinuté aj nové prírastky do rodiny nova – konkrétne Huawei nova 10 a nova 10 Pro, ktoré sú 10. generáciou tejto série a posúvajú jej možnosti opäť o krok vpred. Vynovená séria korešponduje s existujúcimi aj nadchádzajúcimi trendmi životného štýlu a jeho cieľom je stelesňovať potreby mladšej generácie.

Elegantný doplnok pre milovníkov štýlu

Rad Huawei nova 10 v súlade so svojim menom zdedil dizajn celého radu Huawei nova. Predchádzajúce generácie sa vyznačovali dizajnom s ikonickým prstencom Star Orbit a remeselným spracovaním Starry Flash AG Glass. Pri sérii s číslom 10 dostal pôvodný dizajn prsteňa navyše niekoľko nenápadných vylepšení, kým nový dizajn Star Orbit Craft dodáva telefónu trblietavú textúru a hodvábnejší nádych. Rad navyše ponúka ideálnu rovnováhu medzi výkonom a designom. Smartfóny radu nova 10 je v ponuke vo farbách Starry Silver a Starry Black s futuristickým leskom hviezdneho prachu, ktorý pozdvihne každý outfit. Farebné varianty sú navrhnuté tak, aby dávali pocit luxusu a sofistikovanosti.

Fotoaparáty (aj) pre profesionálnych fotografov

Či už ste príležitostný, instagramový alebo pokročilý fotograf, rad nova 10 prichádza s fotoaparátmi s ohľadom na všetky vaše potreby. Smartfóny nova 10 aj nova 10 Pro sú vybavené vôbec prvým 60 Mpx predným fotoaparátom s automatickým zaostrovaním, ktorý podporuje 100 ° ultraširokouhlý záber a disponuje 1/2,61 palcovým snímačom podporujúcim kvalitu 4K, čo prináša vynikajúce rozlíšenie. Fotografovanie autoportrétov je tak vďaka tejto technológii ešte lepšie a umožňuje používateľom zachytiť tú najlepšiu verziu seba.

Všetci fotografi si tiež môžu užiť zadné fotoaparáty, ktoré sú vybavené 50 Mpx RYYB Ultra Vision kamerou a 8 Mpx ultraširokouhlou makro kamerou s podporou automatického ostrenia. S dynamickým zadným fotoaparátom dokáže telefón zachytiť čokoľvek od veľkých, scénických pohľadov na pohorie až po najmenšiu kvapku rosy. To umožňuje experimentovať s rôznymi spôsobmi fotografovania použitím iba jedného zariadenia.

Nabitý výkonom pre náročných hráčov

V dnešnej dobe stále viac užívateľov požaduje smartfóny, ktoré im umožnia hrať ľahko mobilné hry, bez zasekávania a prehrievania. Obe novinky od Huawei sú vybavené novým Touch Turbo 2.0, ktorý efektívne zlepšuje užívateľskú funkčnosť mobilných hier. Stačí jednoducho zatriasť telefónom a spustiť akúkoľvek zodpovedajúcu operáciu klávesov. Je to funkcia, ktorá sa hodí predovšetkým pre milovníkov akčných a závodných hier. S rôznymi pohybmi telefónu môžete ľahko mieriť a strieľať, prepínať vybavenie, či nabíjať.

Majitelia nového radu si môžu tiež užiť štandardné stereo duálne reproduktory zabudované priamo v telefóne. Vďaka ultraširokému zvukovému poľu Histen poskytuje 3D zvukový rytmus realistickejší a pohlcujúci zážitok pri hraní hier, počúvaní hudby či sledovaní filmov. Rad nova 10 prichádza aj s vylepšeným nabíjaním SuperCharge, ktorý pomáha nabiť váš telefón v priebehu niekoľkých minút. Už nikdy sa nebudete musieť štart o výdrž batérie, keď môžete telefón jednoducho nabiť za 20 minút.

Milióny aplikácií pre každú príležitosť

Jednoduchý prístup ku všetkým obľúbeným aplikáciám ponúka AppGallery, oficiálny obchod s aplikáciami od Huawei, ktorý je súčasťou bežnej výbavy všetkých smartfónov tejto značky. Za posledných niekoľko rokov sa táto služba rozrástla natoľko, že je tretím najväčším obchodom s aplikáciami na svete, a prináša množstvo aplikácií pre každého z nás – od sociálnych sietí a kreatívnych nástrojov, cez finančné služby až po navigáciu.

Okrem samotných aplikácií je súčasťou AppGallery aj služba Petal Search. Ako už názov napovedá, ide o vyhľadávač, ktorý vám umožní hľadať a objavovať aplikácie. Predtým fungovala aplikácia Petal Search samostatne, avšak pre príjemnejší užívateľský zážitok Huawei integroval funkcie Petal Search priamo do AppGallery, a tak dnes máte všetko pohodlne na jednom mieste. Množstvo dostupných aplikácií, ktoré pre svoj smartfón môžete získať, je tak naozaj takmer nekonečné.

Hoci sa nové smartfóny Huawei dokážu bez problémov zaobísť bez Google služieb, napriek tomu môžete naraziť na niektoré aplikácie, ktoré podporu od Google stále vyžadujú. Aj na to už však existuje elegantné riešenie – GSpace. Táto aplikácia tvorí separátny priestor, kde máte vybrané Google aplikácie na jednom mieste a môžete ich tak hravo používať tak, ako ste zvyknutí.

Huawei Mate 50 Pro – vlajková loď s prelomovým fotoaparátom

Huawei nedávno uviedol na náš trh aj novú vlajkovú loď Mate 50 Pro, ktorý sa ako prvý telefón na svete môže pochváliť fotoaparátom s nastaviteľnou desaťstupňovou fyzickou clonou a všestrannými fotografickými možnosťami, aké kedy boli na smartfóne rady Mate k dispozícii. Nový vlajkový model tiež predstavuje veľký krok vpred v dizajne, odolnosti aj výkone.

Vlajkovú loď Huawei Mate 50 Pro je možné predobjednať už teraz, do predaja prichádza 1. novembra u vybraných operátorov a maloobchodných predajcov. Maloobchodná cena smartfónu Huawei Mate 50 Pro je 1299 eur, pričom v období do 13. novembra získa zákazník smart hodinky Huawei Watch GT3 46 mm ako darček.

Smartfóny radu Huawei nova 10 – model nova 10 a nova 10 Pro sú k dispozícii vo farbách Starry Silver a Starry Black. Huawei nova 10 je možné zakúpiť za 569 eur, výkonnejší nova 10 Pro je možné zakúpiť za 749 eur. K obom smartfónom dostanú zákazníci v období od 6.10. do 23.10. slúchadlá Huawei Freebuds Pro 2 ako darček. 

Značky: