Okrem telefónov juhokórejský výrobca uvedie aj ďalšie zariadenia.

Predstavenia novej generácie skladateľných telefónov od Samsungu by sme sa mali dočkať už 26. júla 2023. Uvádza to portál AndroidHeadlines.com s odvolaním sa na dva kórejské zdroje.

Podľa nich bude tlačová konferencia Unpacked zorganizovaná v hlavnom juhokórejskom meste Soul, v kongresovom centre Gangnam-gu. Bola by to určitá zmena oproti nedávnej minulosti, keď Samsung tieto podujatia organizoval mimo svojej domovskej krajiny.

Dočkať by sme sa mali hneď celej palety zariadení. Ide hlavne o skladateľné telefóny Samsung Galaxy Z Fold5 a Z Flip5, ale aj inteligentné hodinky Galaxy Watch6 či nové tablety rodiny Galaxy Tab9. Ak sa tento termín predstavenia oficiálne potvrdí, pôjde o skoršie uvedenie, než sa očakávalo, keďže v minulých rokoch juhokórejská firma uvádzala svoje „letné“ novinky v auguste.

Dôvod skoršieho predstavenia nie je jasný, ale môže ísť o reakciu na nový skladateľný Pixel Fold od Google.

Hlavnou zmenou v prípade skladateľného telefónu Galaxy Z Fold5 má byť lepší pánt, ktorý umožní zložiť zariadenie bez medzery medzi priliehajúcimi časťami displeja. V prípade Z Flip5 to má byť zase väčší vonkajší displej so širšími možnosťami využitia.

Zdroj: AndroidHeadlines.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.