Samsung onedlho predstaví svoj rad najvyšších tabletov pre nasledujúce obdobie.

Jednou z najlepších Android alternatív k iPadom od Apple je rodina tabletov Samsung Galaxy Tab S8. Už o pár mesiacov by sme sa ale mali dočkať nového radu Galaxy Tab S9, ktorý ju nahradí.

Vďaka známemu zdroju únikov OnLeaks na Twitteri a stránky WolfOfTablet.com máme k dispozícii prvé rendery a špecifikácie stredného modelu tohto radu, teda Galaxy Tab S9 Plus.

Nie je prekvapením, že zariadenie sa drží dizajnového jazyka, ktorý sme mohli vidieť u Galaxy Tab S8 Plus. Podľa úniku by rozmery tabletu mali byť 285,4 x 185,4 x 5,64 milimetrov.

Samsung Galaxy S9 Plus renderZdroj: WolfOfTablet.com

Okrem 12,4-palcového displeja s rozlíšením 2800 x 1752 bodov sa predpokladá, že tablet by mohol byť vybavený selfie kamerou, dvoma zadnými fotoaparátmi a štyrmi reproduktormi. V špecifikáciách sa spomína aj podpora pera S Pen a USB-C so 45-wattovým káblovým nabíjaním. Konektor na pripojenie slúchadiel stále chýba.

Hoci o tablete Galaxy Tab S9 Plus a ostatných dvoch toho stále dosť veľa nevieme, zvesti naznačujú, že variant Tab S9 Ultra by mohol mať čip Snapdragon 8 Gen 2 pre Galaxy, teda rovnaký, ako celý rad Galaxy S23. Hovorí sa tiež, že spomínaný S9 Ultra by mohol dostať do vienka batériu s kapacitou 10 880 mAh.

Zdroj: Twitter.com,WolfOfTablet.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.