Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

LG Electronics  predstavuje nové tepelné čerpadlo vzduch-voda THERMA V s niekoľkými vylepšeniami, ktoré zaistia ešte väčšiu účinnosť ako u jeho predchodcov. Nový elegantný vzhľad a jednoduchá intuitívna regulácia zaisťujú vyšší užívateľský komfort, jednoduchú obsluhu a maximálnu energetickú účinnosť.

 Nový rad tepelných čerpadiel THERMA V sa môže pochváliť lepším COP (koeficient tepelnej účinnosti), čím pomáha ešte viac znížiť prevádzkové výdavky domu. Nová regulácia bola doplnená o ľahko nastaviteľnú funkciu – Automatický sezónny režim. Tú možno využiť na reguláciu vykurovania a chladenia v závislosti od počasia a dennej dobe. Tepelné čerpadlo THERMA V tak udržuje konštantnú teplotu vo vnútri domu, nech je vonku akékoľvek počasie. Navyše sa stará o to, aby jeho prevádzkové náklady boli čo najnižšie. Užívatelia si pomocou funkcie nočného režimu môžu dopredu nastaviť teplotu pre každú hodinu, čo ďalej zvyšuje komfort bývania a obmedzuje plytvanie energiou. Navyše je v tomto režime tepelné čerpadlo ešte tichšie.

Na zjednodušenie údržby uchováva riadiaci dátový modul inštalačné dáta a údaje z prevádzky vrátane prípadných porúch. Vďaka tomu je prípadný servis a údržba výrazne jednoduchšia, rýchlejšia a tým aj lacnejšia.

Nové vnútorné jednotky tepelných čerpadiel THERMA V ponúkajú vylepšenú konštrukciu. Sú ľahšie, majú oblý elegantný tvar a predný panel už nemá výklopný kryt. Ovládač regulácie má nový 4,3″ farebný LCD displej a ovláda sa pomocou dotykového LED panela.

Nové štýlové prvky sú v súlade s dlhodobou snahou spoločnosti LG o maximálne funkčné, a pritom esteticky príjemné výrobky, ktoré prinášajú užívateľom praktické a komfortné bývanie.

Značky: