Nové vydanie časopisu TOUCHIT už nájdete vo vašej obľúbenej predajni tlače. Naši predplatitelia môžu aktuálne vydanie čítať tiež cez mobilnú aplikáciu.

Ak ste predplatiteľ, máte prístup do mobilnej aplikácie zadarmo. Aktivujte si aplikáciu tu.

Nové vydanie TOUCHITZdroj: TOUCHIT
Nové vydanie TOUCHIT

V tomto vydaní TOUCHIT sa pozrieme na novinky v oblasti televízorov. Zavedieme vás na predstavenia televízorov TCL, Panasonic či Hisense. Témou tohto dvojčísla je letná dovolenka.

V rámci nej sa dočítate, akú techniku sa oplatí vziať si so sebou na dovolenku, ako si naplánovať dovolenku pomocu AI, ako sa starať o svoj smartfón či notebook počas horúcich letných dní. Pomôžeme aj s výberom správnej powerbanky.

V súťaži môžete vyhrať mikrofón SPC Gear či PC skriňu Endorfy. Zapojte sa do našich mesačných súťaží tu.

Nové vydanie TOUCHIT 5-6/2024 už nájdete v každom dobrom novinovom stánku. Najlepšou cestou, ako sa dostať k časopisu je predplatné.

Teraz aj s darčekom – inteligentným fénom Niceboy či knihou. Cena predplatného začína už od 18,90 eura>>

Aj takéto uhlopriečky ponúka TCL pri najnovších typoch televízorovZdroj: Touchit.sk

TCL: takto sa robí televízor s kvalitným obrazom a zvukom

Spoločnosť TCL nás pozvala na predstavenie najnovších televízorov do Varšavy, boli sme však pozrieť aj nové televízory od Panasonicu v Nemecku a Hisense v Čechách. Celkovo tieto prezentácie ukázali, že neodmysliteľnou súčasťou nových televízorov je umelá inteligencia používaná na vylepšenie obrazu a zvuku. Zároveň je tu snaha niektorých výrobcov využívať alternatívne operačné systémy.

So zariadeniami od HP využijete AI novej generácie naplno

V súvislosti s výstavou Computex na Taiwane došlo k prezbrojeniu u viacerých výrobcov notebookov a ďalšiemu prieniku umelej inteligencie do ich výbavy. Nás zaujal model HP ELITEBOOK G11, ktorý pomocou AI vylepšuje realizáciu online schôdzok a prináša dlhšiu výdrž na batériu.

2nm čip IBMZdroj: IBM

Ako polovodičový priemysel opúšťa staré predpoklady?

V súčasnej dobe nastáva revolúcia vo vývoji aj výrobe počítačových čipov. Každý významný výrobca bude musieť nastúpiť na celkom novú technológiu. V článku detailne popisujeme, čo nás vlastne čaká po roku 2030.

Powerbanka Canyon PB-2010Zdroj: TOUCHIT

Akú powerbanku a nabíjačku si zobrať na dovolenku?

V tomto vydaní sa venujeme výbave na dovolenku a jedna z najdôležitejších úloh, ktorú na dovolenke riešime, je nabíjanie. Preto prinášame veľký prehľad zariadení určených na to, aby ste svojich miláčikov udržiavali v nabitom stave.

Prehľad čítačiek elektronických kníh na dovolenku

Na dovolenke budete mať konečne čas si prečítať dobrú knihu. Na to ale nemusíte so sebou nosiť celú knižnicu, postačí aj elektronická čítačka, v ktorej máte tisíce kníh. V tomto článku prinášame aktuálny prehľad čítačiek elektronických kníh.

Náš portrét vytvorený priamo v štúdiu Harcourt v Paríži s telefónom HONOR 200 PROZdroj: Touchit.sk

Najnovšie smartfóny všetkých cenových kategórií

V apríli a máji nám na redakčnom stole pristáli smartfóny všetkých cenových kategórií – od lacných 5G telefónov za 159 eur až po vlajkovú loď za tisícku. Takto máte prehľad o aktuálnych modeloch na našom trhu a dá sa podľa neho dobre vybrať.

GOODRAM USB 3.0 UME3 CAREZdroj: TOUCHIT.sk

Záchranný flashdisk pre váš počítač

Predstavujeme špeciálne flashdisky, ktoré umožňujú zachrániť dáta z počítača vtedy, keď sa nepodarí naštartovať operačný systém. Poslúžia aj pri iných činnostiach, akými sú napríklad rozdelenie pevného disku alebo kontrola diskov na prítomnosť škodlivých kódov. Sú ideálne na záchranu dát práve vtedy, keď sa nedokážete dostať do operačného systému a dáta si v prípade problémov skopírovať na iné miesto mimo počítača.