d, v ktorej môžete vyhrať až 175 eurový kredit.  Každý čitateľ, ktorý túto službu ešte nevyskúšal sa bude môcť Uber taxíkom odviezť s použitím jedinečného kódu, ktorý nájde v magazíne touchIT.

Otestovali sme Microsoft Lumia 950 so systémom Windows 10 (Mobile) s funkciou Continuum a tiež Microsoft Surface Pro 4. V porovnávacích testoch sa môžete tešiť na  výkonné notebooky všetkých veľkostí, smartfóny do nepohody aj do kancelárie,  multimediálne reproduktory pre náročných a powerbanky. Predstavíme nový Android 6.0, ciferníky pre inteligentné hodinky a zaujímavé webstránky.

To však nie je všetko. V našich súťažiach môžete vyhrať slúchadlá trust, ruksak, bezdrôtový reproduktor či 175 eurový kredit na Uber. Navyše ak si touchIT predplatíte, zapojíme vás do predplatiteľskej súťaže o skvelé ceny.

Magazín touchIT stojí za to!

Pýtajte si ho v každom dobrom novinovom stánku iba za 1,99 eura. Ak nás chcete podporiť, objednajte si predplatné!

 

Pozrite si kompletný obsah vydania:

obsah2015_07_nowat

Ázijské turné s firmou Huawei

HongKong_vyd5_nowat

Tak, toto bola naozaj zaujímavá cesta. Prešli sme Hongkong, hranicu medzi kontinentálnou a ostrovnou Čínou, boli sme v jednom z najmodernejších miest tejto obrovskej krajiny Shenzhene a nakoniec sme zavítali do 24-miliónového Šanghaja. To všetko za 6 dní a s príletom do Paríža len 8 hodín po teroristických útokoch.

Ako používať službu Uber

TAXI_uber_vyd5_nowat

Uber predstavuje výbornú alternatívu k bežným taxíkom a často ponúka lepší komfort jazdy a hlavne výhodnejšie ceny. Jednoduchšie si takisto privoláte vozidlo, ktoré vás odvezie na žiadané miesto. Nepotrebujete sa vybavovať s dispečingom, všetko v rýchlosti zvládnete vykonať pomocou vášho smartfónu.

Darknet a deepweb: temné zákutia siete, o ktorých sa nehovorí

darknet_titulka_vyd5_nowat

Čo sú a ako fungujú najtemnejšie zákutia internetu? Kde sa vlastne nachádzajú, na čo slúžia a ako veľmi sú nebezpečné? A ako je vôbec možné, že tieto miesta sú zároveň aj veľmi potrebné? Len ťažko budete hľadať lepší ukážkový príklad niečoho, čo je vo svojej podstate tak nesmierne nebezpečné a zároveň tak nesmierne prospešné, ako je práve darknet.

Ako sa vyrábajú a opravujú počítače?

tovarne_servis_vyd5_nowat

Mali sme možnosť navštíviť továreň spoločnosti Fujitsu v Augsburgu, kde sa vyrábajú počítače, servery a základné dosky. Takisto sme sa pozreli do servisného centra spoločnosti Acer v Brne, ktoré minulý mesiac oslavovalo 10 rokov.

Sprievodca výberom notebooku pod stromček

vyber_notebooku_vyd5_nowat

Plánujete kúpu nového notebooku? Ste zavalení obrovským množstvom modelov a vôbec netušíte, ktorý máte vybrať? Neviete čo je v danej cenovej kategórii výhodné a čo naopak do neba volajúca drzosť predajcu? Náš hardvérový sprievodca vám podá pomocnú ruku.

Používame elektronické služby štátu

ElektronickeSluzby_vyd5_nowat

V poslednom čase sa začalo hlasnejšie hovoriť o elektronizácii Slovenska a o tom, že viacero služieb v rámci programu OPIS by sa už malo dať reálne používať. Výrazne sa o tom diskutovalo na konferencii ITAPA. My sme sa rozhodli tieto služby otestovať.

Windows 10: Continuum a novinky mobilnej verzie

windows10continuum_vyd5_nowat

Tesne pred uzávierkou sme dostali do redakcie vlajkovú loď spoločnosti Microsoft, Lumiu 950 s predinštalovanou finálnou verziou systému Windows 10 (Mobile). Telefónu sa budeme samostatne venovať v budúcom vydaní. Teraz sme však pre vás stihli pripraviť naše dojmy z používania mobilnej verzie systému Windows 10 vrátane funkcie Continuum.

Výkonné notebooky všetkých veľkostí

titulka_NTB_vyd5_nowat

Mať notebook, ktorý je skutočne rýchly, to chce trochu načrieť do peňaženky. My sme vyskúšali multimediálne notebooky a pracovné notebooky na cesty. Áno, multimediálne sú prvé dva, dve Yogy sú jasne prenosné zariadenia. Všetky počítače môžeme s pokojným svedomím odporúčať podľa toho, aký rozmer hľadáte.

Multimediálne reproduktory pre náročných

CREATIVE_SB_FREE_WS_05_vyd5_nowat

Reproduktory tohto typu sú v poslednom čase veľmi vyhľadávaným príslušenstvom. Najmä kvôli tomu, že doma máme čoraz viac zariadení s Bluetooth. Mať tak univerzálny reproduktor k telefónu, tabletu alebo notebooku je viac ako žiadané. Chcú to mladí, aby si ich mohli zobrať na chatu alebo na dovolenku. Prinášame novinky na trhu, pričom každý z reproduktorov je niečím zaujímavý a cielený na inú vzorku používateľov.

Android 6.0: V znamení detailov

android60_vyd5_nowat

Operačný systém Android 6.0 je už na trhu. V dobe prípravy tohto článku bol dostupný pre zariadenia Nexus. Svoju vlajkovú loď G4 aktualizovalo aj LG, avšak ostatným výrobcom trvá proces inovácie trochu dlhšie. Predpokladáme, že aktualizácie sa začnú výraznejšie objavovať začiatkom roka a počas jari.

Upravujeme fotografie na tablete

upravujeme_fotky_tablet_vyd5_nowat

Prezeranie fotografií je jeden z obľúbených spôsobov využitia tabletov. Od prezerania je iba krôčik k ich upravovaniu, a to je činnosť, ktorá mnohých z vás láka. Na výstave NAY touchIT live (cestujeme po celom Slovensku, sledujte náš web a Facebook) sme sa na túto tému s niektorými návštevníkmi rozprávali.

Toto je však iba malý výber z obsahu magazínu touchIT, ktorý na vás čaká v stánkoch s 96 stranami za 1,99 eura. Nezabúdajte, že najlepšou cestou k vášmu magazínu je predplatné, ktoré si môžete objednať tu. Navyše vás zapojíme aj do predplatiteľskej súťaže

Značky: