Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link uvádza na slovenský trh nový 8-portový gigabitový smart switch T1500G‑8T, ktorý je hrdým členom rodiny podnikových switchov JetStream. Switch je navrhnutý pre malé až stredne veľké firemné siete, v ktorých hrá dôležitú rolu rýchle nasadenie a jednoduchosť správy. Súčasne ponúka široké možnosti dohľadu a riadenia prevádzky vrátane optimalizácie pre rôzne druhy záťaže. Jeho kľúčovou výhodou je, že podľa štandardu 802.3af je schopný prijímať PoE napájanie cez dátový kábel z iného PoE zdroja, a teda nie je priamo závislý na prítomnosti elektrickej siete.

Predovšetkým bezpečnosť

Nový smart switch T1500G-8T zaisťuje gigabitové pripojenie siete Ethernet na všetkých portoch a ponúka sériu bezpečnostných funkcií, ako sú: IP-MAC-Port Binding, ACL, zabezpečenie portov, ochrana proti DoS, Storm Control (ochrana proti multicastovému vysielaniu), DHCP Snooping, autentizácia 802.1X alebo Radius.

Kvalita prenosu a priority

Na integráciu hlasových, dátových a video služieb do jednej siete používa prepínač sériu QoS pravidiel. Správca môže určiť dôležitosť prevádzky na základe najrôznejších priorít, ako sú konkrétny port, štandard 802.1P alebo podľa DSCP, aby bolo zaistené, že hlas a video budú vždy čisté, plynulé a bez prerušovania. V spojení s podporou Voice VLAN tak hlasové aplikácie fungujú omnoho plynulejšie.

Funkcie pre Layer 2

K nasadeniu prepínačov pre vrstvu 2 je T1500G-8T optimálny, pretože podporuje kompletnú funkcionalitu Layer 2, vrátane 802.1Q VLAN tagov, izolovanie portov, zrkadlenie portov, STP/RSTP/MSTP, agregáciu liniek a funkcie pre riadenie toku 802.3x. Prepínač ďalej poskytuje pokročilé funkcie pre údržbu siete, ako sú detekcia spätnej slučky, diagnostika káblov a IGMP Snooping. IGMP Snooping zaisťuje inteligentné prepnutie multicastového vysielania na cielené, určené iba príslušným účastníkom. Obmedzovanie a filtrovanie IGMP tak obmedzujú každého účastníka na úrovni portu, aby sa zabránilo neoprávnenému prístupu k multicastu.

Jednoduchá správa s „podnikovou“ úrovňou

T1500G-8T sa jednoducho používa a spravuje. Podporuje rôzne štandardné funkcie správy, ako sú intuitívne grafické používateľské rozhranie (GUI) alebo SNMP (v1/2/3). Podpora RMON navyše umožňuje, aby bol prepínač vyzvaný k získaniu dôležitých informácií o stave a odosielanie upozornení na abnormálne udalosti. Funkcia Dual Firmware Image (dvojitý image firmvéru) ešte viac zvyšuje spoľahlivosť a dobu, po ktorú je sieť bez výpadkov.

Kľúčové vlastnosti T1500G-8T:

  • Port 8 podľa štandardu 802.3af umožňuje prijímať napájanie cez dátový kábel (PoE) z iného PoE zdroja
  • Gigabitové pripojenie siete Ethernet na všetkých portoch zaisťuje prenos dát plnou rýchlosťou
  • Vyspelé funkcie pre zabezpečenie: IP-MAC-Port Binding, ACL, zabezpečenie portov, ochrana proti DoS, Storm Control (ochrana proti všesmerovému vysielaniu), DHCP Snooping, autentizácia 802.1X a Radius
  • Funkcie L2/L3/L4 QoS a IGMP snooping optimalizujú výkon hlasových a video aplikácií
  • Režimy riadenia cez WEB/CLI a funkcie SNMP, RMON ponúkajú široké možnosti pre správu siete
  • Funkcia Dual Firmware Image (dvojitý image firmvéru) zvyšuje spoľahlivosť a dobu, po ktorú bude vaša sieť bez výpadkov

Viac informácií o produkte

 

Fotografie produktu sú k dispozícii tu:

Značky: