Bluetooth SIG počas prebiehajúceho CES v Las Vegas predstavilo LE Audio.

Nový Bluetooth kodek sľubuje zvýšenie efektívnosti prenosu, ako aj pomoc nepočujúcim a nedoslýchavým. To by malo vylepšiť kvalitu streamovaného zvuku prostredníctvom SBC až o 50 %.

To je dobrá správa pre používateľov, ktorí si nemôžu dovoliť prémiové slúchadlá s podporou aptX. Týmto krokom sa vyplní kvalitatívna priepasť medzi SBC a aptX. Vyššia efektívnosť navyše umožňuje prenášať vysokokvalitné súbory pri nízkych prenosových rýchlostiach, čo vývojárom pri navrhovaní produktov umožní efektívnejšie nastavenie kvality zvuku a spotreby energie.

Zdroj: AndroidAuthority
zdroj: Android Authority

Bluetooth LC3 výrazne zlepšuje kvalitu streamovania.

LE Audio prináša výhody nielen pre spotrebiteľské výrobky. Načúvacie Bluetooth prístroje budú vybavené vysoko kvalitnou, účinnou a viacprúdovou podporou. Viacprúdový zvuk umožňuje niekoľko nezávislých prenosov zvuku medzi smartfónom a slúchadlami. To znamená, že klasický načúvací prístroj už nebude iba načúvacím prístrojom; LE Audio z neho urobí multifunkčné zariadenie schopné streamovať aj hudbu.

LE Audio tiež vylepšuje zdieľanie zvuku, ktorý umožňuje komukoľvek zdieľať zvuk na neobmedzený počet Bluetooth zariadení. Odteraz bude možné zdieľať napríklad prehrávanú hudbu zo smartfónu na viacero bezdrôtových slúchadiel. Táto funkcia umožňuje aj streamovať zvuk prostredníctvom Bluetooth s cieľom informovať návštevníkov počas rôznych kultúrnych alebo spoločenských udalostí. Možností využitia je veľa.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.