Aplikácia chce zaujať patentovanou optimalizáciou výkonu.

Tá by mala strážiť aplikácie, s ktorými už používateľ nepracuje a zabrániť im spotrebovávať systémové prostriedky. Toto by mohla byť užitočná funkcia, tak trochu sa ponáša na princíp uspávania aplikácií v smartfóne. Malo by to pomôcť najmä starším počítačom s množstvom nainštalovaných programov. Je totiž bežné, že nainštalované programy nemusíte používať priamo, no ich knižnice a súčasti môžu bežať na pozadí.

V častých prípadoch ide najmä o súčasti, ktoré sa spúšťajú po štarte počítača a tým spomaľujú už jeho samotné nabehnutie. Tento proces býva neraz zdĺhavý a na starších počítačoch s otáčkovým diskom môže štart systému predstavovať minúty.

Použitie nástroja CCleaner môže byť užitočným doplnkom vo vašom systéme, no čistiace funkcie je zbytočné používať príliš často. Pokojne postačí raz za mesiac, ak často neinštalujete nový softvér, ktorý následne odstraňujete. Príliš časté čistenie už vo výsledku nemusí priniesť tú správnu hodnotu z pohľadu používania softvéru CCleaner.

Nutné ale dodať, že funkcionalita optimalizácie výkonu je dostupná v jednej z dvoch platených verzií v cene od 29,95 eur. Verzia zadarmo je stále dostupná a netreba ju platiť. Ponúka základné čistiace funkcie a stiahnuť si ju môžete tu.

Zdroj: Avast

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.