Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Predajne úspešný model značky Citroën, ktorý si od svojho predstavenia vybralo už takmer 4,5 milióna motoristov, sa koncom decembra 2019 nachádzal medzi Top 5 najpredávanejšími modelmi vo svojom segmente na európskom trhu a zároveň to bolo tretie najpredávanejšie vozidlo vo Francúzsku. Charizmatický a príťažlivý model C3 pokračuje vo svojom pôsobení v mimoriadne náročnom a tvrdom segmente: boduje výnimočným dizajnom, osobnosťou s množstvom farieb a s komfortom typickým pre značku Citroën. Tieto vlastnosti dali značke v roku 2016 nový impulz a odvtedy po celom svete očarili viac ako 750 000 záujemcov. Za úspechom je použitie sloganu Inspired by You, ktorá oslovila najmä mladých kreatívnych ľudí žijúcich v mestách a v ich okolí a zároveň sú v neustálom pohybe. Rovnako veľmi dobre sa darí vozidlu v rámci predajov firemnej klientele. V tomto segmente sa v roku 2019 podarilo zvýšiť predaje o 12,6 %.

Aktuálna evolúcia ešte výraznejšie zdôrazňuje zámer automobilky Citroën nerobiť veci tak ako ostatní.

Nový model C3 je vozidlo s výnimočným charakterom as najlepšími možnosťami individuálnych úprav a s najväčším komfortom na trhu.

VÝNIMOČNÁ OSOBNOSŤ

  • Nový dizajn podporuje odlišnosť. Nový Citroën C3 pokračuje svojím odvážnym vzhľadom a výnimočnými tvarmi v popieraní doteraz zaužívaných postupov a stereotypov v segmente malých automobilov. Odvážny štýl novej prednej masky prvý raz predstavuje nový vzhľad inšpirovaný štúdiou Concept CXPERIENCE dopĺňajú nové LED svetlomety, nové disky kolies z ľahkých zliatin s priemerom 16 a 17 palcov a nový tvar prvkov, ktoré umocňujú pocit robustnosti.
  • Väčšie možnosti individuálnych úprav: Inspired By You pre značku Citroën znamená, že každý zákazník si môže vytvoriť vozidlo podľa svojich predstáv. Možnosti individuálnych úprav nového modelu C3 vzrástli z 36 až na 97 kombinácií vrátane nových exteriérových lakov (červená Rouge Elixir a modrá Spring Blue), nových balíkov farebných doplnkov Pack Color, nových farieb strechy, nálepiek na strechu a nových výbav interiéru, pričom Techwood je útulnejšia a Emeraude dynamickejšia.

NEBÝVALÝ KOMFORT A MODERNÁ VÝBAVA NA PALUBE

  • Nový model Citroën C3 vznikol tak, aby každú cestu premenil na príjemne strávený čas.
  • Pocit pohodlia na palube umocňuje použitie nových sedadiel Advanced Comfort s lakťovou opierkou vodiča, ktoré dopĺňajú príjemný pocit na palube (filtrovaním, podporou tela).
  • Novinka zjednodušuje život a prináša dôležité technológie, ktoré spájajú pokoj a každodenne využiteľné moderné prvky. Nový model C3 prináša v duchu doby nové predné parkovacie snímače a 12 asistenčných systémov vodiča, medzi ktorými sa nachádzajú aj prvky na zvýšenie komfortu ako bezkľúčové štartovanie či asistent pri rozjazde do kopca; bezpečnosť zvyšujú prvky ako predkolízny asistent Active Safety Brake, čítanie dopravných značiek či automatické prepínanie diaľkových svetlometov.
  • Online služby, ktoré zjednodušujú každodenný život vodiča a posádky podporou, navigáciou a zrkadlením obrazovky mobilného telefónu (Connect Assist, Connect Nav a Connect Play).

PRIPRAVENÝ NA AKÉKOĽVEK POUŽÍVANIE

  • Kompaktný a obratný nový model Citroën C3 ponúka vnútorný priestor na vrchole triedy, ktorý zlepšuje možnosti každodenného využitia.
  • Atraktívne a aktuálne všestranné vozidlo využíva paletu účinných motorov, ktoré zaručujú pokojnú jazdu.

 

  1. VÝNIMOČNÁ OSOBNOSŤ

 

Všestranné mestské vozidlo Citroën C3, symbole nákupu srdcom, si od predstavenia tretej generácie vybralo po celom svete už viac ako 750 000 zákazníkov. Na prvý pohľad padne do oka svojím jasne rozoznateľným vzhľadom, ktorý v roku 2016 priniesol nový dizajnový jazyk. Ten sa následne dostal na celý modelový rad (SUV C3 Aircross, C4 Cactus, Berlingo a SUV C5 Aircross) a v roku 2020 prechádza inováciou. C3 vyjadruje samostatný postoj, výnimočné grafické spracovanie, jedinečné použitie tvarov a to všetko prináša úplne nový pohľad do segmentu, ktorý je zviazaný stereotypmi.

NOVÁ PREDNÁ ČASŤ

Nová predná časť inovovaného modelu Citroën C3 predstavuje novú etapu v oblasti dizajnu celého modelového radu značky Citroën.

Nová predná časť sa priamo inšpirovala štúdiou CXPERIENCE, predstavenou v roku 2016 na parížskom autosalóne Mondial de Paris 2016, čo vidno hneď na prvý pohľad. Odvážne dodáva novému modelu C3 nový zvýšený pohľad a umocňuje jeho osobnosť. Nový typický vzhľad, ktorý jasne priraďuje vozidlo k značke Citroën, prešiel evolúciou a zdôrazňuje výšku kapoty. Na prvý pohľad vidno, že šípy ozubenia znaku automobilky a z nich vychádzajúce chrómované pásy zaberajú celú šírku, naťahujú sa až k denným LED svetlometom (v závislosti od verzie) a kladú dôraz na šírku vozidla. Nový vzhľad dostali aj technologicky poňaté LED svetlomety, ktorými sú vybavené všetky verzie. Dotyk sviežosti a farebnej hravosti predstavujú aj kruhové vložené prvky okolo predných hmloviek umiestnených v spodnej časti.

Nový motív zadnej časti (ktorého tvar pripomína vzor kapslí umiestnených na bočných prvkoch Airbump®) podčiarkuje grafickú jednotu vozidla a upriamuje pozornosť na jeho profil.

Zadná časť si zachovala hladké plochy a do popredia vystavuje zadné svetlá. Ich svetelná technológia vytvára 3D efekt, čím zvyšuje hodnotu nového modelu Citroën C3. V strede veka batožinového priestoru sa nachádzajú čierne lesklé šípy znaku orámované chrómom, čo dodáva zadnej časti moderný vzhľad.

SEBAVEDOMÝ VZHĽAD

 

Vzhľad a postoj nového modelu Citroën C3 sa vyvinul smerom k väčšej dynamike a dodáva vozidlu viac prirodzenej sily. Pod harmonickou siluetou sa nachádza výrazná robustnosť, ktorú vyžaruje nový model C3. Jej svalnatejšie tvary podčiarkujú nové výraznejšie grafické prvky, ktoré jej dodávajú dynamickejší vzhľad:

  • vysoká a horizontálne tvarovaná predná časť. Má neodolateľnú charizmu a novému modelu C3 dodáva dostatok sebavedomia aj pri kompaktných rozmeroch s dĺžkou 3,99 m. Bočnému pohľadu dominuje plávajúca strecha umiestnená na čiernych predných stĺpikoch a do oka padnú aj horizontálne línie rámov okien. Tie vychádzajú priamo z úmyselne zvýšenej kapoty.
  • bočné prvky Airbump® (v závislosti od verzie). Nenapodobiteľný grafický prvok chráni karosériu vozidla a umocňuje jeho štýl. Dostali nový vzhľad a pozostávajú z troch reliéfnych kapslí umiestnených na spodnej časti dverí. Pokiaľ si záujemcovia vyberú niektorú z farieb ponuky balíkov Pack Color, objaví sa aj na tomto štýlovom prvku.
  • disky kolies s veľkým priemerom (v závislosti od verzie). Nový model C3 je aj vďaka najväčším diskom kolies na trhu (v závislosti od verzie až 640 mm) veľmi dobre postavený na ceste. Disky kolies umocňujú výnimočný charakter vozidla a zvyšujú komfort a zároveň umožňujú udržať vysoko vykrojené blatníky.
  • rozšírenie blatníkov a spodnej časti karosérie (v závislosti od úrovne výbavy). Vizuálne príťažlivé široké blatníky podčiarkujú svalnatú prednú aj zadnú časť a dodávajú vozidlu extra dávku energie. Pocit ochrany zvyšujú aj veľké nárazníky bez lakovania spodnej časti, čo im zabezpečuje robustnosť a odolnosť pri každodennom používaní.
  1. ŠIRŠIA PONUKA INDIVIDUÁLNYCH ÚPRAV

 

V roku 2016, keď sa prvý raz predstavil model Citroën C3, išlo o prvé vozidlo, ktoré by medzi bežnými veľkosériovými vozidlami ponúkalo takú širokú a komplexnú paletu možností individuálnych úprav. Išlo o prvok, ktorým sa značka Citroën jednoznačne vymedzila oproti konkurencii. Nový model C3 ešte viac rozširuje možnosti na vytvorenie si vozidla podľa vlastných predstáv.

V duchu hesla Inspired By You umožňuje personalizácia každému záujemcovi, aby naplno prejavil svoju osobnosť a štýl. Slúži na to exteriér vozidla, ktorý môže byť nenápadný, ale aj mimoriadne výrazný napríklad vďaka kontrastnej farbe strechy či vďaka farebným aplikáciám. Vonkajšie spätné zrkadlá a ozdoby zadných okienok vo farbe karosérie vytvárajú homogénny celok a dotvárajú charakter nového modelu Citroën C3. Balíky výbavy Pack Color prinášajú farebné prvky na Airbump® a nachádzajú sa aj na orámovaní predných hmloviek.

 

AŽ DO 97 KOMBINÁCIÍ EXTERIÉRU

Viac ako kedykoľvek doteraz platí slogan Inspired by You, pretože vozidlo s robustným vzhľadom znásobila svoj potenciál individuálnych úprav, ktorý vzrástol z 36 na 97 kombinácií a umocnil tak modernosť a atraktívnosť ponuky. Na potvrdenie tohto odvážneho prístupu má kažný záujemca o nový model Citroën C3 možnosť výberu spomedzi nových lakov karosérie, nových dvojfarebných kombinácií (obsahujú strechu, telesá vonkajších spätných zrkadiel a zadných bočných okienok), nové farebné detaily okolo predných hmloviek ako aj na ochrannom prvku Airbump®. Medzi novinky patria aj nové grafické prvky na streche.

Nový Citroën C3 posilňuje svoju pozíciu vozidla najlepšie upraviteľného na mieru vo svojom segmente vďaka:

  • 7 farbám karosérie: z toho sú 2 nové žiarivé laky červený Rouge Elixir a modrý Spring Blue, v ponuke potom zostávajú aj známe laky (čierny Noir Perla Nera, sivý Gris Acier, sivý Gris Platinium, žltý Sable, biely Blanc Banquise).
  • 4 balíky farebných doplnkov Pack Color: obsahujú farebné prvky pre predné hmlovky a ochranné prvky Airbump®. Smaragdová farba Emeraude Anodisé dopĺňa farby čierna Noir, biela Blanc a červená Rouge.
  • 4 farby strechy: pričom novinkou je modrá smaragdová farba Bleu Emeraude (v ponuke sú aj biela Blanc Opale, čierna Noir Onyx, červená Rouge Aden). Farby strechy sú rovnaké ako kryty vonkajších spätných zrkadiel a polepy zadných bočných okienok.
  • 3 ozdobné dekorácie strechy: predstavujú sa nové grafické vzory (červený Rouge, Techwood, smaragdový Emeraude) vo forme nálepiek na strechu a na zadné bočné okienka.

Nový Citroën C3 taktiež dostane aj nové disky kolies s priemerom 16 a 17 (v závislosti od verzie), ktoré umocnia vzhľad jeho profilu. Na požiadanie sa dodávajú aj dvojfarebné čierne 16-palcové disky Hellix s ligotavým povrchom. Dopĺňajú ich 16-palcové disky kolies Matrix alebo 17-palcové disky kolies z ľahkých zliatin Vector.

NOVÉ USPORIADANIE INTERIÉRU

Program individuálnych úprav sa dostal aj do interiéru nového modelu C3, kam prináša výnimočnú atmosféru značky Maison Citroën (úprava Techwood) alebo inšpiráciu škandinávskym nábytkom. Okrem bežnej sériovej výbavy s vycibreným vkusom ponúka nový model C3 aj 2 nové zariadenia interiéru dodávané na požiadanie, pričom jedna je útulná a módna a druhá viac zameraná dynamicky.

Interiér nového modelu C3 vystúpil na vyššiu prémiovú úroveň a víta posádku v mimoriadne útulnom svete. Nový model C3 predstavuje upravenú palubnú dosku, ktorá vyžaruje pocit útulnosti najmä použitými materiálmi a farbami, ktoré sa nachádzajú na sedadlách a dverách a spolu vytvárajú harmonický celok.

  • Interiér Emeraude (smaragd): interiér zameraný viac dynamicky, pričom vytvára kontrast medzi tmavými farbami a smaragdovými farebnými doplnkami. Technicky zameraný poľah sedadiel (3D sieťovina) vytvára pocit dynamiky a na palubnej doske ho dopĺňa čierna lišta. Výnimočnosť a kvalitu potvrdzujú aj doplnky na palubnej doske a farebné textilné linky.
  • Interiér Techwood: prémiový interiér s hodnotnými materiálmi mäkkými na dotyk a so špeciálnym vyhotovením. Spojenie elegantného obloženia palubnej dosky so vzhľadom svetlého dreva (pričom jeho vzhľad sa odvoláva na štúdiu CXPERIENCE) a svetlého čalúnenia hornej časti sedadiel (prešívaný textilný pás inšpirovaný lištou na palubnej doske) prináša interiéru eleganciu a útulnosť.

„Keďže dizajn bol hlavným dôvodom na kúpu vozidla v segmente B (34 % oproti 22 % priemeru trhu), rozhodla sa automobilka Citroën posilniť možnosti štýlových a individuálnych úprav nového modelu C3. Napríklad v roku 2019 dosiahli objednávky vozidiel s dvojfarebnou strechou pomer až 65 %. Nový model C3 ponúka najviac možností individualizácie vo svojej triede. Požiadavka bola preto úplne jasná: dodať tretej generácii maximum možností, aby splnila nároky a záujem o jednotu ponuky modelového radu. Oddelenie farieb a materiálov dodalo na palubnú dosku ozdobnú lištu zo škandinávskeho dreva. Zákazníci si tak môžu zvoliť vrch palubnej dosky so svetlým drevom zhodným s farbou opierok hlavy, čo pri verziách dodávaných na želanie (jedna zameraná technologicky pre dynamický pocit, druhá viac elegantne) podporuje pocit vzdušnosti a výnimočnosti. Špeciálne farebné kombinácie osviežujú exteriér aj interiér vozidla, zvlášť nová smaragdová farba Emeraude.”
Héléne Veilleux, zodpovedná za farby a materiály

  1. KOMFORT A MODERNÉ TECHNOLÓGIE NA PALUBE

Pre zvýšenie príťažlivosti predajne mimoriadne úspešného vozidla sa jeho tvorcovia rozhodli, že majitelia si zaslúžia, aby sa na jeho palube cítili ako doma, a preto do nového modelu C3 naplno aplikovali prvky z programu Citroën Advanced Comfort.

Nový model C3 dokáže na palube privítať až 5 osôb. Zároveň sa zvýšilo pohodlie na palube, aby sa zlepšili všetky pozitívne vlastnosti a prednosti vozidla.

KOMFORT: NAJLEPŠIE TLMIČE V TRIEDE

Obratné, kompaktné a všestranné 5-dverové vozidlo meria na dĺžku 3,99 m a vyznačuje sa mimoriadnou starostlivosťou venovanou komfortu pruženia, ktorý dosahuje špičku triedy. Takisto sa podarilo zlepšiť zvukovú izoláciu. Spojenie týchto prvkov ponúka výnimočné utlmenie a pocit za volantom typický pre značku Citroën. Nový model C3 vytvára efekt ulity, ktorá filtruje vonkajší svet a izoluje pasažierov od negatívnych vplyvov cesty.

NOVÉ SEDADLÁ ADVANCED COMFORT

Nový model C3 sa od svojej konkurencie odlišuje predovšetkým komfortom, ktorý vytvára jasný identifikačný prvok značky. Vstupnú bránu do komfortu v úplne nových rozmeroch vytvárajú široké, pohodlné a intenzívne prepracované predné sedadlá nového modelu C3. Po vzore modelov SUV C5 Aircross a C4 Cactus, získal aj nový model C3 predné sedadlá Advanced Comfort: inováciu, ktorá sa na 100 % viaže k značke Citroën.

Veľkorysé sedadlá, ktoré vytvárajú pocit, akoby človek sedel doma vo svojej sedačke, prinášajú komfort, ktorý narástol vizuálne ako aj v oblasti čalúnenia, grafického spracovania a opory bedier (nastaviteľné na sedadle vodiča). Tieto široké sedadlá sa dajú nastaviť aj výškovo.

  • Už na prvý dotyk sa zvýšený komfort prejaví hrubšou penovou výplňou (hrúbka peny pod čalúnením sa zvýšila z 2 mm na 15 mm), ktorá je výrazne mäkšia.
  • Z hľadiska dynamiky sa pasažieri v novom modeli C3 môžu tešiť na bedrovú opierku v strede operadla, ktorá výrazne zväčší komfort jazdy.

Nový model C3 vypočul žiadosti svojich klientov a sedadlo vodiča vybavil lakťovou opierkou, ktorá zvyšuje každodenný komfort (NOVINKA, dostupná vo výbavách dodávaných na želanie).

PRAKTICKÉ RIEŠENIA NA PALUBE

Nový model Citroën C3 boduje aj veľmi dobrým vnímaním priestoru, ktorý interiér ponúka na predných aj zadných sedadlách, množstvom veľkých odkladacích priestorov ako aj veľmi dobre využiteľným batožinovým priestorom.

Už od nastúpenia na palubu sa nový model C3 prezentuje pohodlím na palube vďaka veľkým a pohodlným rozmerom. Nový model C3 využíva veľký vnútorný priestor, ktorý patrí medzi najväčšie na trhu. Ponúka veľmi dobré vnímanie vnútorného priestoru vďaka vycibrenej horizontálne spracovanej palubnej doske a tvaru sedadiel, ktorý prispieva k vnútornej šírke v oblasti lakťov s hodnotou 1 379 mm. Tento pocit sa umocňuje aj spracovaním interiéru a to najmä vďaka mimoriadnej starostlivosti venovanej farbám, priestoru a materiálom. Nezaostáva ani zadná časť vozidla. Priestor na nohy na zadných sedadlách patrí na špičku triedy.

Aby sa posádka v novom modeli C3 cítila hneď ako doma, prináša vozidlo mnoho prvkov, ktoré zjednodušujú každodenný život. Odkladacie priestory boli navrhnuté tak, aby boli čo najviac funkčné a prispievali k celkovej harmónii v interiéri. Nový model C3 sa vyznačuje premyslenou stredovou konzolou, ktorá v prednej časti vozidla vytvára veľmi dobré odkladacie možnosti. Dopĺňa ju aj veľká priestranná schránka pred spolujazdcom (6,25 dm3). Šikovne vymyslená svetlá farba odkladacích priestorov vytvára kontrast s uloženými predmetmi, aby sa dali jednoduchšie nahmatať. Žiadne kompromisy sa nepripúšťali ani v batožinovom priestore. Nový model C3 disponuje objemom batožinového priestoru s veľkosťou 300 dm3.

12 KAŽDODENNE VYUŽITEĽNÝCH ASISTENČNÝCH SYSTÉMOV

Komfort sa vo vozidle prejavuje aj jednoduchším životom na palube a plynulejším využívaním jednotlivých funkcií. Na základe programu Citroën Advanced Comfort®, sa koncepcia nového modelu C3 zamerala na ergonómiu ovládacích prvkov, jednoduchšie sprístupnenie informácií o jazde či na zavedenie intuitívnych technológií. Nový model C3 sa inšpiroval každodenným životom svojich klientov a zjednodušuje ho množstvom prvkov výbavy, ktoré zvyšujú bezpečnosť a komfort.

Moderný nový model C3 prináša nie menej ako 12 asistenčných technológií vodiča, ktoré prispievajú k pokojnejšej jazde.

  • NOVÉPREDNÝ PARKOVACÍ ASISTENT: systém určený na zjednodušenie jazdy v meste obsahuje 6 snímačov, ktoré vydávajú zvukovú výstrahu.
  • Bezkľúčový vstup a štartovanie: umožňuje odomykanie a zamykanie vozidla bez vytiahnutia kľúča z vrecka či z kabelky. Vozidlo rozpozná kľúč v blízkosti a pri dotyku kľučky predných dverí či veka batožinového priestoru odomkne vozidlo.
  • TEMPOMAT/OBMEDZOVAČ RÝCHLOSTI: funkcia rozpoznávania a čítania dopravných značiek umožňuje prevzatie predpísanej rýchlosti ako novej hodnoty pre tempomat a obmedzovač rýchlosti.
  • ACTIVE SAFETY BRAKE: Tento systém núdzového brzdenia umožňuje vyhnúť sa kolíziám. Kamera umiestnená v hornej časti čelného skla zistí prekážku, ako je auto idúce v tom istom smere alebo stojacie auto. Funguje pri rýchlosti od 5 km/h. Ak systém vyhodnotí, že hrozí kolízia, snímač aktivuje automaticky brzdenie.
  • COFFEE BREAK ALERT: systém odporúča vodičovi, aby si pri ceste, keď šoféruje už viac ako dve hodiny rýchlosťou vyššou ako 65 km/h, spravil prestávku.
  • Systém snímania únavy vodiča: systém zabezpečuje dvojitú signalizáciu nepozornosti vodiča: pri prvej detekcii lavírovania (nedostatočnej pozornosti vodiča) signalizuje výstrahu zobrazením správy typu buďte opatrný sprevádzanú zvukovou signalizáciou. Systém je aktívny pri rýchlosti nad 65 km/h.
  • Automatické prepínanie diaľkových svetiel: V závislosti od svetelných podmienok a okolitej premávky upraví osvetlenie v prospech bezpečnej a pokojnej jazdy v noci.
  • PARKOVACIA KAMERA s parkovacími snímačmi: pri zaradení spiatočky sa táto kamera zapne a na hlavnú obrazovku prenesie pohľad za vozidlo. Pohľad dopĺňajú farebné linky, ktoré ukazujú vzdialenosť od prekážky. Tento rozšírený pohľad zjednodušuje všetky parkovacie manévre.
  • Pomoc pri rozbehu do kopca: zjednodušuje rozbiehanie do svahu, pričom zabraňuje nechcenému cúvaniu vozidla zo svahu po uvoľnení brzdy. Funkcia sa na dve sekundy automaticky aktivuje vo svahoch so sklonom nad 3 %.
  • Varovanie pred neúmyselným opustením jazdného pruhu: systém varovania pred neúmyselným opustením jazdného pruhu pomáha od rýchlosti 60km/h bojovať proti nedostatočnej bdelosti alebo obyčajnej nepozornosti za volantom. Systém varuje vizuálne a zvukovo, len čo zistí riziko prekročenia deliacej čiary bez zapnutých smeroviek. Zásah systému preruší zapnutie smerovky.
  • Systém na monitorovanie mŕtveho uhla: systém monitorovania mŕtveho uhla informuje o prítomnosti iného vozidla v mŕtvych uhloch. Pri detekcii vozidla v mŕtvom uhle sa rozsvieti oranžová dióda umiestnená v rohu vonkajšieho spätného zrkadla. Funguje na rovnakom princípe ako parkovacie snímače a napríklad v mestskom prostredí predstavuje významný príspevok k bezpečnosti dopravy.
  • čítanie značiek s rýchlostným obmedzením: systém využíva kameru v hornej časti čelného skla a spolupracuje s navigačným systé Vodičovi prenáša aktuálne informácie o dopravných obmedzeniach. Pri detekovaní značky s rýchlostným obmedzením ponúkne vodičovi, aby jedným pohybom nastavil danú rýchlosť do tempomatu, prípadne ako výstrahu pri jej prekročení. Informácie sa aktualizujú pri prejdení okolo dopravnej značky a systém taktiež čerpá informácie z údajov v navigačnom prístroji.

KONEKTIVITA

Nový model C3 hrá s modernými kartami a pre pohodlnejší každodenný život motoristov ponúka širokú paletu služieb konektivity:

Connect Assist (bezpečnosť a asistenčné systémy), Connect Nav (navigácia) a Connect Play (infotainment).

 Táto paleta služieb tvorí súčasť programu Citroën Advanced Comfort a jeho zámerom je pripraviť rýchly a intuitívny prístup k službám konektivity a tým zodpovedať na tri kľúčové požiadavky: optimálna bezpečnosť, jednoduchá navigácia a čo najlepší zážitok z konektivity.

CONNECT ASSIST

Pre maximálnu bezpečnosť vodiča a posádky má nový model C3 na palube systém Assistance & SOS.

  • Hovor sa vytočí automaticky alebo po stlačení tlačidla Assistance: v prípade potreby tento systém umožňuje vodičovi, aby sa spojil s vopred určeným call centrom.
  • Dve možnosti v prípade nehody:
  • Pokiaľ ide o nehodu s aktivovanými airbagmi: vozidlo sa pomocou automatického hovoru spojí so záchrannou službou a poskytne jej informácie o lokalizácii vozidla.
  • Pokiaľ ide o ľahšiu nehodu alebo nevoľnosť, môže vodič stlačiť červené tlačidlo SOS a tým odoslať záchrannej službe identifikáciu vozidla a jeho presnú polohu.

Connect Assist umožňuje aplikácii My Citroën, aby sa spojila s vozidlom a poskytla tak užívateľovi údaje o vozidle ako dojazd, miesto parkovania, počet najazdených kilometrov a vzdialenosť do najbližšej servisnej prehliadky.

CONNECT NAV 

Nový model C3 využíva technológiu so 7-palcovou dotykovou obrazovkou, ktorá intuitívne zahŕňa všetky funkcie.

  • Vzdušne umiestnená uprostred palubnej dosky poskytuje kapacitná dotyková širokouhlá obrazovka s lesklým povrchom technologicky vyspelý vzhľad. Dotykovú obrazovku dopĺňa v spodnej časti vystúpená lišta, ktorá uľahčuje používanie.
  • Dotyková navigácia Connect Nav sa dá ovládať aj hlasovými povelmi a reaguje na nasledovné oblasti: navigácia, telefón, rádio.
  • Spája sa s online službami. TomTom Traffic poskytuje informácie o dopravnej situácii v reálnom čase a umožňuje tak nájsť najlepšiu možnú cestu. V aplikácii sa nachádzajú aj umiestnenie a ceny čerpacích staníc a parkovísk, informácie o počasí či o zaujímavých miestach v okolí.
  • Užívatelia taktiež na tri roky získajú vizuálnu a zvukovú výstrahu pred Nebezpečnými oblasťami (v závislosti od legislatívy platnej v jednotlivých krajinách).

CONNECT PLAY

Technológia Mirror Screen kompatibilná s rozhraniami Apple CarPlay™ a Android Auto umožňuje vodičovi zrkadlenie obrazovky mobilného telefónu na obrazovku vozidla. Vďaka tomu má vodič prístup k multimediálnemu obsahu vo svojom telefóne a okrem toho môže prostredníctvom dotykovej obrazovky ovládať aj niektoré aplikácie. Pre zvýšenie bezpečnosti má prístup iba k aplikáciam spojeným s jazdou.

 Nový model C3 využíva technológiu značky Citroën, ktorá spája možnosti zdieľania a zároveň prináša pokoj na palubu: ConnectedCAM Citroën®. Táto vynikajúco zabudovaná kamera s online pripojením umožňuje zachytávať fotografie alebo videá (s dĺžkou do 20 sekúnd) z bežného každodenného života a následne ich ihneď vďaka bezplatnej aplikácii ConnectedCAM Citroën® publikovať na sociálnych sieťach, prípadne si ich uschovať pre vlastné potreby. Kamera má širokouhlý záber 120°, full HD rozlíšenie s 2 miliónmi pixlov, GPS a internú pamäť 16 GB. Taktiež sa dá jej záznam využiť v prípade nehody ako dôkazový materiál. V prípade nehody sa automaticky spustí nahrávanie, ktoré zaznamená 30 sekúnd pred nehodou a 1 minútu po nehode.

MOTORIZÁCIE NAJNOVŠEJ GENERÁCIE

Nový model Citroën C3 meria 3,99 m a vďaka polomeru otáčania s hodnotou iba 10,7 m predstavuje mimoriadne obratné vozidlo ideálne pripravené do mestského prostredia. Praktické vlastnosti podčiarkuje aj 5 dverí a 5 miest na sedenie. Okrem vynikajúcej obratnosti v mestskej premávke disponuje nový model C3 aj všetkými schopnosťami pre jazdu na dlhšie vzdialenosti. Vďaka tomu dokáže splniť nároky na prevážanie detí za športovými aktivitami ako aj vyraziť na dlhšie vzdialenosti a odísť napríklad na víkendový výlet s priateľmi.

Na výber sú tri výkonné, úsporné a účinné motorizácie najnovšej generácie, ktoré spĺňajú náročné predpisy emisnej normy Euro 6:

– benzínové 3-valce PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) a 110 (PureTech 110 S&S BVM6)

– alebo naftový BlueHDi 100 (BlueHdi 100 S&S BVM5).

Pohodlie a pokoj za volantom zlepšuje aj pre nový model C3 dostupná 6-stupňová automatická prevodovka EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6).

Príchod nového modelu Citroën C3 je naplánovaný na jún 2020.

„Model C3 dodal v roku 2016 značke nový impulz najmä moderným štýlom, maximálnym komfortom a technológiami, ktoré sa dovtedy v tomto segmente nenachádzali. Naše zámery pre novú generáciu tak boli jednoduché: aby sa nový model C3 stal ešte lepším reprezentantom sloganu Inspired by you. To znamená ešte viac komfortu a viac možností individuálnych úprav. To sa nám podarilo: vzhľad je ešte výraznejší najmä vďaka novej prednej časti, ktorá predstavuje novú identitu značky, individuálne úpravy ponúkajú až 97 možností, komfort umocnilo použitie nových sedadiel Advanced Comfort a nemožno zabudnúť ani na technológie využiteľné v každodennom živote.”

Laurence Hansen, riaditeľka stratégie a produktov značky Citroën