Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový bezdrôtový gigabitový MU-MIMO router TP-Link Archer C80, určený pre využitie v domácnostiach a menších firmách, ku ktorého zásadným funkciám patrí podpora štandardu Wi-Fi 802.11ac Wave2 či technológia 3×3 MIMO, vďaka ktorej dokáže prenášať a prijímať dáta v troch oddelených prúdoch.

Stabilné pripojenie vďaka novým technológiám

Archer C80 ponúka podporu štandardu Wi-Fi 802.11ac Wave2, vďaka čomu dosahuje jeho rýchlosť bezdrôtového pripojenia až 1300 Mb/s v pásme 5 GHz a 600 Mb/s v pásme 2,4 GHz. Pre jednoduchšie úlohy typu odosielania e-mailov alebo surfovania na webe je možné používať pripojenie v pásme 2,4 GHz, pri aplikáciách náročnejších na šírku pásma, ako sú on-line hry alebo streamovanie vo formáte HD a vyššie, potom využijete komunikáciu v pásme 5 GHz. Výhodou je, že obe pásma dokážu fungovať vedľa seba.

Zvýšené pokrytie celej domácnosti

Hneď na prvý pohľad sú zrejmé štyri externé, vysoko výkonné antény, ktoré podporujú technológiu Beamforming alebo formovanie lúča. Tá dokáže detegovať vzdialenejšie koncové zariadenia či zariadenia s nižším výkonom, a smerovať signál Wi-Fi priamo k nim. Tým zvýši silu signálu dostupného pre dané zariadenie a zároveň aj možnú vzdialenosť pripojených zariadení od routeru.

Jedným z hlavných benefitov routeru Archer C80 je efektívna komunikácia vďaka technológii MU-MIMO, ktorá umožňuje súbežné pripojenie viacerých zariadení v tom najlepšom aktuálne dostupnom pásme. V dôsledku toho na jednotlivých zariadeniach ani nepoznáte odozvu a napríklad on-line video si pustíte bez nepríjemného sekania. Konkrétne v tomto prípade router podporuje štandard 3 x 3 MIMO, a dokáže tak vysielať a prijímať dáta v troch prúdoch. Pri počítačoch, ktoré sú s týmto štandardom tiež kompatibilné, dochádza k dokonalému spárovaniu a omnoho vyššej účinnosti oproti routerom s 2 x 2 MIMO.

Medzi ďalšie špecifikácie sa radí funkcia Smart Connect, ktorá routeru napomáha pri automatickom prepínaní každého zariadenia k aktuálne najlepšiemu dostupnému Wi-Fi pásmu, alebo funkcia s názvom Airtime Fairness, ktorá bráni spomaľovaniu starších zariadení pripojených k sieti. Dôsledkom je hladká bezdrôtová komunikácia bez odozvy.

Plné gigabitové porty

Súčasťou routeru sú gigabitové ethernetové porty, z ktorých jeden je typu WAN a štyri LAN, vďaka ktorým je aj pri pripojení po drôte možné dostať sa na maximálnu možnú úroveň. Rýchle a spoľahlivé pripojenie je možné využiť pre stolné počítače, úložisko, inteligentné televízie alebo napríklad herné konzoly.

Myslené je aj na bezpečnosť

Ako už tradične pri produktoch TP-Linku, aj pri routeri Archer C80 je myslené na správu bezpečnosti vrátane rodičovskej kontroly alebo siete pre hosťov, pre ktoré môžete vytvoriť samostatné Wi-Fi pripojenie s oddeleným SSID pre vyššiu úroveň súkromia.

V neposlednom rade potom model Archer C80 jednoducho nastavíte v priebehu niekoľkých minút prostredníctvom intuitívneho webového rozhrania alebo mobilnej aplikácie Tether. Tá umožňuje spravovať nastavenie domácej bezdrôtovej siete z akéhokoľvek zariadenia s Androidom alebo iOS:

Kľúčové vlastnosti Archer C80:

  • WiFi 802.11ac Wave2 – 600 Mb/s v pásme 2,4 GHz a 1300 Mb/s v pásme 5GHz
  • Technológia MU-MIMO – Tri simultánne dátové toky pomáhajú zariadeniam dosiahnuť optimálny výkon tým, že zlepšia komunikáciu
  • Zvýšené pokrytie Wi-Fi – Technológia Beamforming poskytuje vysoko efektívne bezdrôtové pripojenie
  • Záruka bezpečnosti – pokročilé funkcie, ako je rodičovská kontrola, správa siete a riadenie prístupu, poskytujú silnú záruku na bezpečnosť Wi-Fi
  • Inteligentné pripojenie – Funkcia Smart Connect nasmeruje klientov do menej preťaženého pásma a funkcia Airtime Fairness optimalizuje využitie času

Značky: