Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje svoj prvý herný router pod značkou TP-Link. Hráči trávia mnoho času výberom súčastí svojej hernej zostavy a vďaka hernému routeru Archer C5400X k nej získajú aj maximálne pripojenie bez kompromisov. Je navrhnutý tak, aby držal krok s výkonom, aký špičkové herné zostavy vyžadujú.

Hráči na vysokej úrovni sa nezaobídu bez vysokého výkonu všetkých súčastí, ktorý im umožní umiestnenie na vrcholných pozíciách herných rebríčkov. Preto je router Archer C5400X vybavený štvorjadrovým procesorom s 64bitovou architektúrou a taktom 1,8 GHz, troma koprocesormi a operačnou pamäťou 1 GB. To zaručuje, že je schopný poskytnúť vysoký výkon pre bleskové zvládnutie všetkých dátových služieb, spojení a aplikácií bez latencie. A to s jediným cieľom, aby hranie bolo plynulé a bez akéhokoľvek oneskorenia.

Inteligentné riadenie dátovej prevádzky

Router Archer C5400X využíva dynamickú optimalizáciu. Automaticky deteguje dátovú prevádzku, ktorá sa týka hier, aby hráčom zaistil náskok v kritických situáciách, súbojoch PvP a hodnotených stretnutiach. A keď neprebieha žiadny virtuálny súboj, zaisťuje router rýchly prenos dát, napríklad pre sledovanie filmov v 4K rozlíšení.

Priorita je rýchlosť

Wi-Fi prenos dát je neuveriteľne rýchly vďaka kombinácii troch pásiem, ktorú router Archer C5400X dokáže zvládnuť: 2,4 GHz (1000 Mbit/s) a dve rôzne pásma 5 GHz (2167 Mbit/s + 2167 Mbit/s). Tieto tri Wi-Fi pásma umožňujú lepšie zvládnuť prevádzku v bezdrôtovej sieti a zaisťujú náskok vo víre bitky.

Jedno pásmo je možné vyhradiť iba pre hry, zatiaľ čo ostatné dve Wi-Fi pásma, s vysokou kombinovanou rýchlosťou, sa postarajú o ostatné potreby domácnosti. Alebo je možné aktivovať funkciu Smart Connect, vďaka ktorej router priradí každému zariadeniu čo najlepšie Wi-Fi pásmo. Tým sa inteligentne riadi sieťová prevádzka a zaisťuje, aby výkon jednotlivých pripojených zariadení bol čo najvyšší.

Router Archer C5400X využíva technológie MU-MIMO a Airtime Fairness (voľne preložené: spravodlivé priraďovanie vysielacieho času) s cieľom vyvážiť nároky jednotlivých zariadení na rýchlosť a presnosť. Kalibrované spôsoby merania a sofistikované algoritmy určujú, akým spôsobom bude router prideľovať svoje vysielacie kapacity a distribuovať vyčlenené Wi-Fi streamy každému zariadeniu tak, aby sa hráči mohli sústrediť na protivníkov a nemuseli „bojovať“ o šírku pásma.

Hraj odkiaľkoľvek

Vďaka funkcii RangeBoost je možné hrať z pivnice, garáže alebo dvora, pretože posilňuje kvalitu príjmu signálu a zameriava sa na zosilnenie pripojenia v dome tak, aby staršie aj novšie zariadenia mohli byť pripojené na väčšie vzdialenosti, než by tomu bolo u iných routerov.

Dvojnásobnou rýchlosťou po kábeli

Router má k dispozícii osem gigabitových portov siete Ethernet, ktoré zaistia rýchle káblové pripojenie pre počítače, inteligentné televízory a herné konzoly bez potreby ďalšieho switcha.

A ak sa pre dva LAN porty použije funkcia Link Aggregation, zdvojnásobí sa rýchlosť pripojenia z 1 Gbit/s na 2 Gbit/s, čo ocení pripojené úložisko NAS (Network Attached Storage) a počítače s LACP. Je možné tiež skombinovať WAN a LAN port za účelom pripojenia modemov s technológiou DOCSIS 3.1, a získať tak najrýchlejšie možné pripojenie k internetu.

HomeCare chráni komplexne

Router Archer C5400X je chránený vďaka balíku bezpečnostných funkcií TP-Link HomeCare. Tie ho chránia pred škodlivými hrozbami, ktoré môžu preniknúť do systému napríklad pri sťahovaní alebo zdieľaní súborov alebo pred najnovšími kybernetickými hrozbami. To všetko vďaka výkonnému zabezpečeniu, integrovanému antivírovému softvéru, sofistikovanej rodičovskej kontrole a ochrane proti neoprávnenému prístupu.

Komunikácia v bezpečí

Zabezpečiť dáta dokáže router aj bez ohľadu na to, kde sa používateľ nachádza. A to pomocou integrovanej virtuálnej súkromnej siete (VPN) a softvéru OpenVPN, ktorý vytvorí súkromnú sieť s PPTP. Súčasne je vybavený funkciou VPN Acceleration, aby celá takto zabezpečená prevádzka prebiehala až 5x rýchlejšie.

Kľúčové vlastnosti Archer C5400X

  • Prvý herný router značky TP-Link
  • Štvorjadrový 64bitový procesor s taktom 1,8 GHz, 3 koprocesormi a 1 GB RAM
  • Trojpásmová prevádzka s celkovou ohromujúcou rýchlosťou prenosu dát 5334 Mbit/s
  • Bezpečnostný balík HomeCare zaisťuje celkovú ochranu
  • Akcelerácia VPN zaistí až 5x rýchlejšie VPN pripojenie

Viac informácií o produkte

Značky: