Tak toto nikto nečakal. Už mesiace sa hovorí o novom telefóne iPhone 7, ktorý Apple uvedie na pravdepodobne 16. septembra. Ale teraz sa objavilo balenie produktu, ktorý má v názve iPhone 6 SE. 

Či ide o nasledovníka iPhone SE alebo je to nový názvov pre telefón, ktorý sme doteraz očakávali pod názvom iPhone 7 nie je jasné. Apple odmietol na tieto otázky odpovedať, podľa neho sa pripravuje ďalší iPhone.

V skutočnosti však nikto neočakáva upgrade 4-palcového iPhone SE, lebo ten bol uvedený len pred niekoľkými mesiacmi. Redakčný odhad TOUCHIT je, že nový telefón uvedený v septembri sa bude volať iPhone 7 a to čo vidíme na obrázku je výsledok z Photoshopu.

V skutočnosti totiž iPhone SE si Apple vyhradil pre menšie telefóny a nemá zmysel teraz do toho prinášať nejaké zmeny. iPhone 7 bude vlajková loď minimálne celý rok až do septembra 2017, kedy Apple ukáže telefón s OLED displejom a zakrivenými rohmi (ktorý vyrobí pravdepodobne Samsung).

iPhone 7 pritom nebude už mať 3,5 mm port na pripojenie slúchadiel, namiesto toho bude spoliehať na Bluetooth alebo Ligthing pripojenie slúchadiel alebo na redukčný adaptér Lighting – 3,5 mm. Vylepšený bude fotoaparát, batéria, bude mať hladší zadný panel, pribudne nový operačný systém a niektoré systémové aplikácie. Okrem 4,7-palcového iPhone 7 uvidíme aj 5,5-palcový iPhone 7 PLUS s duálnou kamerou v zadnej časti. Pravdepodobne tu bude možné dosiahnuť aj optický zoom. Telefón s názvom iPhone 7 PRO zatiaľ neuvidíme.

Viac k téme iPhone 7: 

Dobre informované zdroje tvrdia: iPhone 7 má duálnu kameru a tlačidlo Home citlivé na dotyk

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.