Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dňa 1.2. 2022 odborná porota, zložená z 15 mienkotvorných motoristických novinárov, ocenila nový PEUGEOT 308 prestížnym titulom Auto roka 2022 na Slovensku.

Táto anketa existuje na Slovensku už od roku 1996, čiže 26 rokov, a každý rok odborná porota vyberá 7 finalistov zo všetkých noviniek uvedených na slovenský trh.

Hodnotí sa podľa tej istej metodológie ako prestížna európska cena „Car of the year“, kde aj tento rok je nový Peugeot 308 jedným z horúcich finalistov a v ktorej značka PEUGEOT patrí medzi TOP 3 značky v celej histórii ankety: je držiteľom až 6 titulov.

V konkurencii 7 finalistov, nový Peugeot 308 získal najviac bodov a zvíťazil nad ďalšími novinkami na slovenskom trhu ako Kia Sportage a nová Škoda Fabia.

Po ocenených modeloch Peugeot 607, 307,308, 508 je to už 5. krát, čo značka PEUGEOT získala hlavný titul.

Členovia poroty na novom PEUGEOTE 308 ocenili jeho odvážny dizajn s novým logom PEUGEOT a najmä nové technológie, ktoré stále viac nielen uľahčujú život vodičom, ale predovšetkým neustále zvyšujú bezpečnosť ako aj ekologické zaťaženie životného prostredia. Je to aj vďaka  stratégii Power of choice, v rámci ktorej si môžu zákazníci vybrať spomedzi benzínových, naftových ako aj dvoch plug-in hybridných pohonov

Nový model PEUGEOT 308 sa na Slovensku predáva od ceny 18 490 eur s DPH vo výbave Active Pack s benzínovým motorom 1.2 PureTech s výkonom 110 koní.

Tento kompaktný hatchback značky s levom Lion už nesie prestížny titul Nemecké auto roka 2022 vo svojej triede.

Nový model PEUGEOT 308: zosobnenie novej identity značky

Ako prvé sériové vozidlo s novým logom je model PEUGEOT 308 stredobodom novej identity značky s levom. Matrixové Full-LED svetlomety zobrazujú typický svetelný podpis značky (vertikálny vpredu a s tromi pazúrmi vzadu).

Najmodernejšie asistenčné systémy vodiča ako sú 360-stupňová parkovacia kamera, varovný systém pred kolíziou, asistent mŕtveho uhla s dosahom až 75 metrov, asistent núdzového brzdenia a aktívny systém varovania pred vybočením z jazdného pruhu so zásahom do riadenia, zaisťujú dodatočnú bezpečnosť pri šoférovaní.

PEUGEOT i-Cockpit® (kompaktný volant, digitálny prístrojový panel v maximálnej blízkosti zorného poľa vodiča, centrálna dotyková obrazovka) prešli pre potreby nového modelu PEUGEOT 308 ďalším vývojom a modernizáciou.

S prvkami ako i-Connect® Advanced a virtuálne ovládače i-Toggles® má tento model intuitívny, prepojený a mimoriadne rýchlo fungujúci informačný a zábavný systém.

V duchu hesla Power of Choice ponúka automobilka pre nový model PEUGEOT 308 dve plug-in hybridné verzie (spojenie elektrického a benzínového motora s výkonom 132 kW (180 k) a 165 kW (225 k) ako aj viacero benzínových a naftových spaľovacích motorov. Plne elektrická verzia bude nasledovať v roku 2023.

Značky: