Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

SUV PEUGEOT 3008 je s viac ako 800 000 predanými vozidlami od svojho uvedenia v roku 2016 lídrom v triede kompaktných SUV.

Z komerčného hľadiska dosiahol mimoriadny úspech nielen na európskom, ale aj na ďalších trhoch. Tento úspech bol zdôraznený aj ziskom titulu Auto roka 2017.

Značka PEUGEOT s hrdosťou predstavuje nové SUV PEUGEOT 3008

Prichádza s inovatívnym a inšpiratívnym dizajnom, predznamenávajúcim nové chápanie modernosti, s ešte väčším dôrazom na eleganciu s prepracovanou prednou maskou, novými full-led zadnými svetlami, novými farbami karosérie a novým balíkom doplnkového príslušenstva „Black Pack“.

SUV PEUGEOT 3008 dokonale stelesňuje myšlienku slobody voľby pri výbere pohonu, ktorú značka považuje za kľúčovú. Preto prichádza aj s dobíjateľným (plug-in) hybridným motorom, s jednou alebo oboma poháňanými nápravami, benzínovými aj naftovými motormi, a to všetko s dôrazom na radosť z jazdy a úspornosť.

Bez akýchkoľvek kompromisov v oblasti inteligentných technológií prichádza nové SUV PEUGEOT 3008 nielen s jazdnými asistentmi najnovšej generácie, ale aj s vylepšeným systémom PEUGEOT i-Cockpit®, novým vysoko kvalitným displejom a novou 10-palcovou dotykovou obrazovkou s vysokým rozlíšením.

Celkový dojem zvýrazňuje nová štruktúra výbavy, s ktorou sa premiérovo predstavil už PEUGEOT 308.

Konkrétne bude SUV PEUGEOT 3008 dostupný v troch úrovniach výbavy, pričom pre každú z nich je naviac k dispozícii nadštandardný balík doplnkovej výbavy, označovaný ako „pack“.
V závislosti od krajiny, bude možné nové SUV PEUGEOT 3008 kúpiť aj prostredníctvom online obchodu „PEUGEOT STORE”, v ktorom je celý proces od nákupu, cez financovanie, až po voľbu doručenia plne digitalizovaný.

Inšpiratívny dizajn

So zámerom udávať tón v oblasti dizajnu bola celá predná maska  nového SUV PEUGEOT 3008 prepracovaná tak, aby ešte viac vynikol jeho jedinečný a nezameniteľný charakter. Tento inšpiratívny dizajn je krokom smerom k novému chápaniu modernosti s dôrazom na kultivovanosť a dynamiku.

Nová bezrámová mriežka chladiča podčiarkuje jeho moderný a čistý štýl. Slovami dizajnéra možno povedať, že prirodzeným spôsobom prepája všetky dizajnové prvky prednej časti do jedného celku. Tak, ako aj pri ostatných modeloch značky PEUGEOT, sa na hrane prednej kapoty nachádza jeho monogram.

Pre zvýraznenie športového ducha auta je už súčasťou základnej výbavy ochranné čierne oplastovanie a ochranná lišta hrany kufra.

Verzie GT / GT Pack sa môžu pochváliť špecifickou maskou chladiča, zvýrazňujúcou ich exkluzivitu.

Predné svetlá majú taktiež prepracovaný dizajn tak, aby auto spredu pôsobilo agresívnejšie  a bolo ľahšie odlíšiteľné od svojho predchodcu.

Ich súčasťou je už od základného stupňa výbavy  technológia LED a špecifické denné svetlá v tvare levích zubov s chrómovým dekorom. Tento svetelný podpis je typický pre aktuálny štýl značky PEUGEOT a umožňuje na prvý pohľad ľahko identifikovať auto.

Verzie GT / GT Pack majú vpredu Full LED svetlá, ktoré spolu s rozšíreným svetelným podpisom a funkciou osvetľovania zákrut (EVS),  aktívnou až do rýchlosti  90 km/h, prepožičiavajú auto nezameniteľný hi-tech vzhľad.

Za zmienku určite stojí aj nová funkcia „Foggy Mode“, nahrádzajúca svetlá do hmly. Tá je súčasťou Full LED svetiel a pri aktivácii zadnej hmlovky prepne predné stretávacie svetlá do režimu s nižšou intenzitou.

Nové redizajnované zadné svetlá využívajú Full LED technológiu (vrátane „cúvacieho“ svetla) a majú špecifický svetelný podpis v podobe troch pazúrov. Smerovky sú dynamické.

Zadné svetlá sú zatmavené čírym dymovým sklom, opticky predlžujúcim tmavú líniu veka batožinového priestoru, vďaka čomu auto pri pohľade zozadu pôsobí širším dojmom.

Úroveň GT Pack sa môže pochváliť novými hliníkovými 19-palcovými kolesami „San Francisco“ s diamantovým výbrusom, podčiarkujúcim jeho exkluzivitu.

Pozmenené boli aj monogramy GT (nad prednými blatníkmi  a na veku batožinového priestoru).

Nové SUV PEUGEOT 3008 bude dostupné v týchto farbách a odtieňoch :

  • Modrá Celebes Blue (nová)
  • Modrá Vertigo Blue (nová)
  • Biela Pearl White
  • Šedá Artense Grey
  • Šedá Platinum Grey
  • Čierna Perla Nera

Červená Ultimate Red

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.