Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový PEUGEOT 208 bol vyhlásený za európske Auto roka 2020 (CAR OF THE YEAR) v pondelok 2. marca v Ženeve porotou, zloženou zo 60 európskych automobilových novinárov.

Porota vyzdvihla najmä ponuku motorov: elektrické, benzínové a naftové agregáty dávajú zákazníkom skutočnú slobodu voľby.

Členovia poroty zároveň na novom PEUGEOTE 208 ocenili jeho odvážny dizajn a použité technológie. Auto je nielen bestsellerom, ale zároveň prvým PEUGEOTOM “série 2”, ktorý získal túto prestížnu cenu. Nový PEUGEOT 208 je zároveň šiestym modelom značky PEUGEOT, ktorý bol ocenený titulom európske “Auto roka”.

CAR OF THE YEAR 2020, nový PEUGEOT 208, otriasol základmi segmentu B. Dostupný s elektrickými aj spaľovacími motormi prináša budúcim zákazníkom skutočnú slobodu voľby. Do jeho vonkajšieho vzhľadu je pretavená DNA značky, vrátane charakteristických predných LED svetiel, pripomínajúcich tri šelmie pazúry. Výrazné lemy blatníkov a zadný spojler evokujú “anjelské číslo”. PEUGEOT iCockpit ® (head-up displej, kompaktný volant a dotykový displej) vylepšený inovatívnym 3D prístrojovým panelom je nielen estetický, ale zároveň aj zvyšuje bezpečnosť.

Cenu “CAR OF THE YEAR” získal skutočný bestseller, ktorý sa navyše vyrába na Slovensku v trnavskom závode GROUP PSA SLOVAKIA. Od jeho októbrového uvedenia na európsky trh si ho objednalo už takmer 110-tisíc zákazníkov. Približne 15% z objednávok pritom pripadá na elektrické verzie. Pokiaľ ide o celkové registrácie osobných áut, tak vo Francúzsku mu ku koncu februára patrilo prvé miesto.

“Som nesmierne hrdý na to, že nový PEUGEOT 208 práve získal titul európske Auto roka 2020. Je to zároveň aj ocenenie skvelej práce a obrovského úsilia všetkých pracovných tímov, ktoré sú súčasťou značky a skupiny PSA. Navyše vôbec po prvýkrát túto cenu získal PEUGEOT “série 2”! Len pre zaujímavosť, v súčasnosti jazdia po cestách hneď tri PEUGEOTY, ktoré sa môžu pochváliť titulom “CAR OF THE YEAR” – popri novej 208-ke sú to ešte modely 3008 a 308. Ocenenie “CAR OF THE YEAR 2020” dokazuje, že stratégia značky vyjadrená sloganom “power of choice” je správna. Odteraz si naši zákazníci môžu vybrať medzi elektrickým PEUGEOT e-208, ktorý je “CAR OF THE YEAR” a PEUGEOT 208 so spaľovacím motorom, ktorý je taktiež “CAR OF THE YEAR”! Jean-Philippe IMPARATO, výkonný riaditeľ značky PEUGEOT.

PEUGEOT sa so šiestimi získanými titulmi zaradil medzi “top 3” značky, ktoré sa môžu pochváliť najväčším počtom ocenení “CAR OF THE YEAR” v celej histórii súťaže. Popri modeli PEUGEOT 208, ktorý je aktuálne Autom roka 2020, získali toto ocenenie ešte SUV 3008 v roku 2017, kompaktný hatchback 308 v roku 2014, model 307 v roku 2002, 405 v roku 1988 a 504 v roku 1969. Táto prestížna cena rozširuje zbierku dvanástich medzinárodných ocenení, ktoré doteraz PEUGEOT 208 získal.Ocenenie CAR OF THE YEAR (COTY) patrí k najrešpektovanejším. Porotu tvorí 60 automobilových odborných novinárov z 23 európskych krajín.

Cena sa udeľuje od roku 1964 a je najdlhšie udeľovanou a najprestížnejšou európskou cenou. Víťaz je každoročne zverejňovaný počas medzinárodného autosalónu v Ženeve.