Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový PEUGEOT panoramic i-COCKPIT® stelesňuje novú metamorfózu značky PEUGEOT.

V rámci inovatívneho a nového smerovania k úplnej elektrifikácii nahrádza značka svoj najpredávanejší model 3008 úplne novým elektrickým modelom s karosériou typu fastback SUV.

Nový PEUGEOT 3008 posúva kreativitu dizajnu, radosť z jazdy a elektrický výkon na úplne novú úroveň a je prvým modelom, ktorý dostane nový prvok PEUGEOT panoramic i-COCKPIT®.

Nový PEUGEOT 3008 sa predstaví v septembri 2023.

Od dnešného dňa predstavuje automobilka PEUGEOT všetky inovácie veľkolepého nového kokpitu PEUGEOT panoramic i-COCKPIT®, ktoré demonštrujú premenu nového modelu PEUGEOT 3008.

NOVÝ PEUGEOT PANORAMIC I-COCKPIT®: VÝNIMOČNÁ A ÚPLNE NOVÁ GENERÁCIA PRE NOVÝ PEUGEOT 3008.

Nová generácia PEUGEOT i-Cockpit® pre budúci model PEUGEOT 3008 obsahuje pôsobivú 21-palcovú zakrivenú panoramatickú obrazovku s vysokým rozlíšením vznášajúcu sa nad prístrojovou doskou, nový kompaktný volant a prepínače i-Toggles.

Za desaťročie úspechov a vývoja neprešiel PEUGEOT i-Cockpit® takouto výraznou premenou, ktorá ho posúva na vyššiu úroveň.

ALLURE: Vzrušujúci a rafinovaný efekt na palube s 21-palcovou panoramatickou obrazovkou s vysokým rozlíšením vznášajúcou sa nad prístrojovou doskou.

EXCELLENCE: Nenapodobiteľná kombinácia materiálov a kvality povrchovej úpravy, ako aj nových online služieb.

EMOTION: PEUGEOT i-Cockpit® prináša jednak radosť z inštinktívnej jazdy v úplnej bezpečnosti a jednak priestranný dizajn pre pohodu na palube.

Ambíciou tímov PEUGEOT je znovu odhaliť základné prvky, čím sa nová širokouhlá obrazovka PEUGEOT panoramic i-Cockpit® stane jedinečnou ponukou na trhu.

Jej úlohou je. poskytnúť vodičom a cestujúcim čoraz väčšie potešenie, bezpečnosť, pohodlie a pohodu.

Rôzne generácie PEUGEOT i-Cockpit®, vyrábané viac ako 10 rokov s takmer 10 miliónmi predaných kusov, vždy obsahovali najnovšie dostupné technológie :

  • digitálnu prístrojovú dosku,
  • bezdrôtové pripojenie,
  • hlasové ovládanie,
  • 3D efekty,
  • prispôsobiteľné prepínače i-Toggles

a mnoho iného.

Dnes PEUGEOT s úplne novým i-Cockpit® posúva veci na vyššiu úroveň a spolu s tým mení aj zážitok z jazdy:

Nový PEUGEOT panoramic i-Cockpit® :

  • Zakrivená 21-palcová plávajúca panoramatická obrazovka s vysokým rozlíšením, ktorá spája head-up displej a centrálnu dotykovú obrazovku.

Tímy automobilky PEUGEOT sa rozhodli spojiť dva z troch základných prvkov i -Cockpit®: zvýšenú digitálnu prístrojovú dosku označovanú ako head-up displej a veľký centrálny dotykový displej.

Tie teraz tvoria spoločnú súčasť zakrivenej panoramatickej obrazovky pozostávajúcej z jedného

21-palcového panelu s vysokým rozlíšením, ktorý siaha od ľavého konca palubnej dosky až po stredovú konzolu. Táto panoramatická obrazovka, pripevnená zadnou konzolou, ktorú z priestoru pre cestujúcich nevidno, skutočne vyzerá, akoby sa vznášala nad prístrojovou doskou.Plávajúci efekt zvýrazňuje špeciálne náladové LED osvetlenie pod obrazovkou.

21-palcová panoramatická obrazovka je umiestnená tak, aby poskytovala optimálnu ergonómiu a je mierne zakrivená smerom k vodičovi, pričom zostáva dokonale prístupná aj pre pasažiera na pravej strane. Táto digitálna obrazovka výnimočnej veľkosti a kvality kombinuje dve kľúčové funkcie PEUGEOT i-Cockpit®:

Na ľavej strane panoramatickej obrazovky sa na prístrojovej doske nad kompaktným volantom zobrazujú všetky informácie týkajúce sa jazdy (rýchlosť, merač výkonu, asistenčné systémy, tok energie a mnoho ďalšieho).

Na pravej strane panoramatickej obrazovky, v strede palubnej dosky, je časť dotykovej obrazovky prístupná pre vodiča aj spolujazdca. Dá sa použiť na ovládanie kúrenia/klimatizácie, navigácie, médií/systémov konektivity a ďalších funkcií.

  • Nový pohľad na architektúru a ergonómiu

Nový prvok PEUGEOT panoramic i-Cockpit® sa vyznačuje novou architektúrou s panoramatickou obrazovkou namontovanou vysoko na palubnej doske s upevňovacím systémom, ktorý z priestoru pre cestujúcich nevidno. Toto rozloženie zlepšuje prístup k dotykovej obrazovke a viditeľnosť informácií zobrazených na 21-palcovej panoramatickej obrazovke.

V centrálnej časti prístrojovej dosky sa nachádzajú i-Toggles, plne prispôsobiteľné dotykové tlačidlá, ktoré možno naprogramovať tak, aby poskytovali rýchly prístup k 10 obľúbeným funkciám používateľa či už ide o volanie obľúbeného kontaktu, spustenie navigácie k často používanému cieľu, ladenie rádia na obľúbenú stanicu, nastavenie ideálnej teploty pre klimatizáciu a mnoho ďalších funkcií.

Stredová konzola je vzdušná a prehľadná, aby sa zväčšil priestor na uloženie a bezdrôtové nabíjanie smartfónu. Umožnilo to presunutie ovládania automatickej prevodovky na palubnú dosku. Tento ovládací prvok sa teraz nachádza napravo od volantu, hneď vedľa tlačidla stop/štart.

Je dokonale ergonomický s jednoduchým prístupom k ovládaniu prevodovky a na zastavenie alebo naštartovanie motora jediným intuitívnym pohybom.

  • Nový kompaktný volant s dotykovým ovládaním

Kompaktný volant vždy predstavoval základný prvok systému PEUGEOT i-Cockpit®. Teraz prešiel značnou inováciou, aby poskytoval ešte lepší pocit z jazdy a komfort. Samozrejme, zachoval si svoje kompaktné rozmery, no má modernejší dizajn: prepracovaná centrálna časť je menšia a izolovaná od ramien volantu, aby sa tak vytvoril „levitujúci“ efekt podobný panoramatickej obrazovke na prístrojovej doske.

Ovládacie prvky umiestnené na novom kompaktnom volante sú teraz dotykové s haptickou odozvou, čo vedie k optimálnej používateľskej ergonómii: automaticky detegujú prsty vodiča, ale aktivujú sa iba po stlačení, aby sa predišlo akýmkoľvek nesprávnym pohybom. Nový PEUGEOT panoramic i-Cockpit® prináša aj dva nové, tenké a elegantné ovládacie prvky za kompaktným volantom.

  • Vysokokvalitná technologická kabína

Rozsiahla 21-palcová plávajúca panoramatická obrazovka nie je jediným prvkom, ktorý prispieva k veľkolepému vzhľadu nového prvku PEUGEOT panoramic i-Cockpit®.

Výraznú príťažlivosť a technologický charakter umocňuje ambientné osvetlenie, ktoré sa tiahne po celej šírke palubnej dosky a výplní dverí. 

Toto osvetlenie sa odráža na elegantnom obložení z pravého hliníka. Dá sa prispôsobiť v ôsmich rôznych farbách.

Látky sa nádherne kombinujú s hliníkovým lemom a vytvárajú jedinečnú, vysokokvalitnú kombináciu materiálov.

Značky: